Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PODZIM U DISTRIBUTORŮ: ConQuest

Suverénně nejpodrobněji o plánech s trháky UbiSoftu a Nintenda.

Eurogamer pro vás připravil originální seriál článků, který se nemůže točit okolo ničeho jiného než o blížící se smršti nových zásadních her v hlavní předvánoční sezoně. Pohovořili jsme se všemi českými distributory her o příštích pár měsících. Univerzální otázka zněla pro všechny stejně: Co považujete za váš nejdůležitější titul pro tento podzim, od kterého si nejvíce slibujete? Připravujete pro české hráče něco speciálního, ať už jde o nevšední propagaci, dárky, lokalizaci, extra cenu či něco specifického jen pro Českou republiku? Můžete se podělit o váš kompletní release-list do konce roku 2015?

Za distributora ConQuest entertainment, který u nás zastupuje UbiSoft a Nintendo, poskytli suverénně nejpodrobnější odpověď Jan Kotrba (překladatel) a Michal Černoch (produktový manažer Ubisoftu). Nebudeme tedy zdržovat a pojďme na to:

"Nejvýznamnější podzimní titul naší společnosti? Tak o tenhle post se u nás letos uchází hned několik kandidátů. Tyhle Vánoce tak budou hodně divoké. Budou se protahovat trubky, civilizace bude mít na kahánku a EU zakáže seniorům používat hole. Tenistky budou mít delší nohy a kratší sukně než by se na kurtu slušelo. Vystřelíme lišku do vesmíru a dojde i na nejednu švédskou trojku. Tak a teď se ukažte, jací jste znalci našeho produktového portfolia. No tak dobře zas taková divočárna to nebude, ostatně vydáváme převážně přátelské a veskrze nenásilné hry (posíláme vřelé pozdravy ochráncům zvířat)... teda až na toho magora v kápi, který má ošklivou tendenci vrazit nůž do ledvin každému, kdo si dovolí o něm napsat něco negativního. Dost ale bylo vtípků. Je na čase zodpovědět zásadní otázku života, vesmíru a vůbec, a to kdo že je na release listu zdejším ze všech titulů tím nejvýznamnějším?"

"Ačkoliv by se na první podání hodil spíše nový Mario Tennis Ultra Smash, svíčky zkrátka musí sfouknout oslavenec a tím je letos série Super Mario Bros. reprezentovaná hrou Super Mario Maker. Vydržet v herní branži aktivně třicet let, to už je skutečně výkon, který zasluhuje skutečně megakolosální oslavu. Všichni herní instalatéři v České republice se tak mohou těšit nejenom na hru dodávanou s artbookem v pevných deskách, ale i na limitovanou edici, která mimo artbooku bude obsahovat také 8-bit Mario amiibo v retro hnědočervené barvě. Zároveň se můžete těšit na speciální edici konzole Wii U, která bude obsahovat vše výše uvedené a bude tak ideálním dárkem pod stromeček pro úplné nováčky i herní nostalgiky, kteří těch třicet let zpátky zažili zrod této legendy na vlastní kůži. Ve vybraných herních obchodech pak bude k dispozici předobjednávkový bonus v podobě 8-bit magnetků, ze kterých si budete moci doma na ledničce poskládat vlastní malou úroveň. Navrhujte vlastní úrovně, sdílejte je a překonávejte šílené výzvy ostatních hráčů ve hře, kde se bude moci vaše kreativita od 11. září urvat ze řetězu."

"Super Mario Maker je rozhodně naším vlajkovým titulem pro letošní podzim. Wii U však nebude jediná z našich platforem, kde budou probíhat masivní návrhářské orgie. Také majitelé zařízení z rodiny Nintendo 3DS budou moci předvést svého tvůrčího génia v další hře z populární série Animal Crossing s podtitulem Happy Home Designer. Jak už název napovídá, bude se navrhovat, a to jak interiery, tak exteriéry nejrůznějších budov. Tenhle veskrze klasický koncept pak ozvláštní novinka v podobě amiibo sběratelských karet. Ty budou fungovat na stejném principu jako amíího figurky, jen jich bude mnohem víc a budou se mnohem lépe hodit k vyměňování mezi kamarády. Ti největší sběratelé si pak budou moci v obchodech zakoupit také licencované sběratelské album. Fanoušci vyměňování pak určitě ocení jeden ze dvou předobjednávkových bonusů v podobě přepravní taštičky na tyto karty, zatímco zbytek fanoušků bude moci sáhnout po speciální magnetické tabuli. K dispozici pak bude hned několik speciálních balíčků obsahujících mimo hry také různá množství amiibo karet, unikátně stylizovaná New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL a dlouho očekávaný NFC Reader/Writer schopný přivést amiibo také na starší generaci zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Animal Crossing: Happy Home Designer vyjde už 2. října a s ním všechny jeho výše uvedené edice včetně první edice amiibo karet a jejich sběratelského alba."

"Majitelé obou platforem se samozřejmě mohou těšit také na další tituly. Za Wii U tak nastoupí kupříkladu Xenoblade Chronicles X, který u nás vyjde 4. prosince, a to včetně speciální edice konzole Wii U obsahující hru, artbook a mapu. Dále se můžete těšit na limitovanou edici obsahující hru, steelbook, artbook, mapu a plakát. Ocitnout se uprostřed bitvy dvou mimozemských ras je docela smůla. Ztroskotat pak s lodí vezoucí poslední přeživší lidské rasy na neznámé planetě pak ještě větší. No a když vám spadne na hrb úkol planetu prozkoumat a zbytky potomků opic spasit před jistou smrtí, tak je nejlepší čas se na smůlu vybodnout a začít se královsky bavit. Tohle japonské RPG byste si zkrátka neměli nechat ujít!"

"Dále se můžete těšit na již zmiňovaný Mario Tennis Ultra Smash či návrat série lišáka Foxe McClouda a jeho party ve hře StarFox Zero. Plejádu titulů pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS pak rozšíří především nová The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Ať už sólo za doprovodu dvou počítačem ovládaných loutek nebo s dvěma dalšími hráči budete v tomhle nejnovějším kooperativně laděném přírůstku do série procházet temné kobky, řešit zapeklité hádanky, porážet zlá a nepřející stvoření, sbírat Rupees a pokoušet se neproskočit obrazovkou 3DSka a nezaškrtit vaše spoluhráče. Ve vybraných obchodech pak za předobjednávku téhle hry dostanete stylovou klíčenku a váček, takže pokud máte s kamarády rádi Linkova dobrodružství The Legend of Zelda: Tri Force Heroes byste rozhodně neměli minout."

"Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na více tradiční platformy a naše oblíbené chlapíky popírající fyzikální zákony skákáním do kupek sena z věží vysokých desítky metrů nebo chudáka nebožtíka Toma Clancyho."

"Nejdůležitější novinkou podzimu je pro nás připravované pokračování série Assassins Creed tentokráte s podtitulem Syndicate, které vyjde už 23.října na PS4 a Xbox One a 19. listopadu na PC (všechny verze půjdou do obchodů s českými titulky). Jedná se o akční dobrodružnou hru odehrávající se v Londýně za časů Viktoriánské Anglie na sklonku průmyslové revoluce, takže se můžete těšit na herní prvky využívající nových vynálezů, jízdu v (nebo spíše „na") parních vlacích, honičky v kočárech úzkými londýnskými uličkami a další dobové vychytávky. Pro tento titul připravujeme řadu zajímavých dárků k předobjednávkám (během pár týdnů bude opravdu z čeho vybírat) a také soutěž o hodnotné ceny. Hlavní cena nebyla pro náš trh ještě oznámená, a proto jí zatím bohužel nemůžeme zveřejnit, ale už teď můžeme prozradit, že mimo ní se bude hrát také o standardní i sběratelské edice hry, figurky a dárkové předměty s tématikou hry. Snažíme se o koncept soutěže, který tu ještě nebyl, a doufáme, že se budete dobře bavit! Kromě toho se ve spolupráci se Sony a polskou pobočkou Ubisoftu snažíme Assassin's Creed Syndicate dostat už na výstavu ForGames a převést tak lidem nejnovější pokračování této série už dva týdny před vydáním konzolové verze, tak nám prosím držte palce."

"Další novinkou z dílny Ubisoftu v našem podzimním repertoáru je návrat série Tom Clancy's Rainbow Six, která se po dlouhých sedmi letech vrací zpátky na naše obrazovky s podtitulem Siege. Tahle hra je zatím známá především důrazem na rychlé taktické multiplayerové souboje pět na pět. Nabídne ale také kampaň pro jednoho hráče či kooperaci až pro 5 hráčů, přičemž v souvislosti s těmito módy se vývojáři chlubí doposud nejpokročilejší umělou inteligencí nepřátel v historii celé série. Procedurálně zničitelné prostředí společně s širokou paletou zbraní a speciálního vybavení pak umožňuje zvolit nepřeberné množství strategií vedoucích ke splnění různorodých misí, což je podle nás zaručený recept na kvalitní a dlouhotrvající zábavu. Tom Clancy's Rainbow Six Siege vyjde 1. prosince Xbox One, PS4 a PC, a to s českými titulky pro všechny tyto platformy! Hlavním důvodem proč předobjednat je zaručený přístup do uzavřené beta verze, která začíná už 24. září! Hru si tak budete moci v klidu vyzkoušet a nebudete tak kupovat člena speciálních jednotek v pytli. U příležitosti spuštění beta verze hry pak chystáme veřejné prezentace hry a ve spolupráci s YouTube komunitou taktéž nějaké ty streamy, YouTube videa a další aktivity, kterými se ale budete muset nechat překvapit. Nemůžeme přece prozradit všechny naše operační postupy, to bychom to teroristům příliš usnadňovali."

"Trio nejdůležitějších předvánočních novinek uzavírá Just Dance 2016, která vychází už 22. října pro konzole Wii U, Wii, Xbox One, Xbox 360, PS4 a PS3. Těšit se pak kromě nových herních módů a aktualizovaného playlistu můžete především na možnost ovládat hru na konzolích Wii U, PS4 a Xbox One pomocí vašeho chytrého mobilního telefonu! Pro pořádnou taneční párty už tak nebudete potřebovat žádné herní periferie. Díky mobilní aplikaci poslouží jako pohybový ovladač jakýkoliv chytrý mobilní telefon s operačním systémem Android nebo IOS. Hra je ale samozřejmě kompatibilní také s Wii U Remote, Kinectem nebo Playstation Move. Že už se začínáte vlnit do rytmu? Tak to si na Wii U, Xbox One nebo PS4 vyzkoušejte demoverzi, ve které si můžete zatančit na písničku "Blame" a rovnou si vyzkoušet výše zmiňovanou mobilní aplikaci. Zároveň ve stejný den jako standardní verze vyjde také Just Dance Disney Party 2, které na konzole Wii U, Wii, Xbox One a Xbox 360 přinese ty nejoblíbenější seriálové hity z produkce Disney Channel."

"A k prvním třem místům v našem Ubisoft žebříčku bychom pak jako bonusovou bramborovou medaili přidali ještě rozšíření Wild Run k úspěšné závodní hře s otevřeným světem The Crew. Kromě grafického vyšperkování, nových typů závodů a úkolů tenhle datadisk přináší hlavně možnost řídit nové typy vozidel, a to motorky, monster trucky, dragstery a další! Samotné rozšíření bude dostupné pouze v rámci digitální distribuce. Hned od jeho vydání 19. listopadu bude nicméně na pultech obchodů dostupná speciální edice hry The Crew pro PC, PS4 a Xbox One za zvýhodněnou cenu, která bude toto rozšíření obsahovat."

"Když si k tomu přičteme další nové amiibo figurky v čele s Mega Yarn Green Yoshim a řadu menších titulů, vychází nám to na docela solidní soupisku a hromadu položek na našich přání Ježíškovi. Takže GL HF a užijte si sezónu :)"

Seriál PODZIM U DISTRIBUTORŮ na Eurogameru

Read this next