If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co pečou tvůrci Zaklínače 3 s Electronic Arts?

Akvizici prý ne, tak o čem jednají?

Poklidné deštivé pondělí rozbouřila odpoledne divoká spekulace DSOGaming o údajném odkoupení studia CD Projekt Red, tvůrců Zaklínač 3: Divoký hon (Alza.cz), gigantem Electronic Arts.

Semlelo se to tak, že jeden z řadových zaměstnanců CDP patrně zahlédl v kancelářích delegaci z EA, kterak míří do jednací místnosti s vrcholovým managmentem CDP (nebo o tom možná něco zaslechl od kolegů).

Protože ho to vyděsilo, asi stejně jako kohokoli, poslal tip zmíněnému serveru se svou domněnkou. Aby mu uvěřil, přihodil k tomu svou výplatní pásku coby důkaz, že ve studiu skutečně pracuje.

"Jelikož v dohledné době žádnou hru nevydáme, jsem přesvědčen, že to není o získání vydavatelských práv. Tuto návštěvu si vysvětluji jedině tak, že chlapíci z EA k nám do Varšavy přijeli, protože nás chtějí koupit," pustil si fantazii na špacír.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Dorazila od Marcina Momota, komunitního manažera v CD Projektu Red: "Marcin Iwiński tvrdí, že to je pro něj novinka. Hádám, že onen informátor má asi lepší zdroje než zakladatel studia :)"

Všichni to sice chápou jako rychlé smetení spekulace ze stolu, avšak nemělo by se zapomínat, že ten samý člověk v minulosti podobně popřel jakýkoli downgrade grafiky Zaklínače 3, aby pak týden po vydání (kdy už o nic nešlo) došlo k otočení postoje i upřímnému doznání s vysvětlením downgradu nedostatečným výkonem konzolí.

Navíc nikdo nedementoval, že zástupci EA nyní mohou ve Varšavě o něčem jednat. Co tak asi mohou s tvůrci Zaklínače 3 péct, když politika obou firem vůči hráčům se liší jako den a noc, od čehož se pak odvíjí i jejich oblíbenost? Pokud by k jejich spolupráci či odkoupení nedejbože jednoho dne došlo jako kdysi s BioWare, mnozí fanoušci by to asi těžko překousli.

Pokud si EA nechtějí pojistit vydavatelská práva na Cyberpunk 2077, který nevyjde dříve než za pár let (a nikdo teď netuší, jak dopadne, ani asi ještě není připraven k nějaké interní prezentaci, když veškeré síly padly na Zaklínače 3, patche či DLC), může jít třeba o nějakou spolupráci služby GOG s Originem. Nějaké další teorie?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments