If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt znovu popřel, že by jednal o svém odprodeji

Oficiální dementi.

Údajná výplatní páska je falešná a ta částka také nesouhlasí. Ne, to si jen děláme legraci o věci, která v reálu není legrací a asi způsobila bezesnou noc.

CD Projekt Red se dnes rozhodl znovu vyjádřit k včerejší bouřlivé spekulaci o údajném odprodeji firmy do rukou Electronic Arts:

"Obvykle drby nekomentujeme, ale tentokrát musíme vše popřít, protože to zašlo příliš daleko. Jménem představenstva bych rád uvedl na pravou míru: Ne, nejednáme s nikým o prodeji CD Projekt Red ani GOG. Tečka," prohlásila firma v komuniké zaslaném Eurogameru.

A ta výplatní páska je prý podvrhem, nebyla vydaná společností CDP. Nafouknutá bublina tedy rychle splaskla, ale pořád nebylo dementováno, že by se o něčem nejednalo s EA, resp. že jen jeli na výlet obdivovat krásy Varšavy...

A co když vlastně tahle spekulace popostrčí někoho jiného, kdo se rozhodne CDP opravdu za velké peníze koupit, při zachování kreativní svobody? Ne tedy že by to polské studio po úspěchu Zaklínače 3 (Alza.cz) potřebovalo, ale peníze jsou peníze.

V této souvislosti se ještě sluší připomenout naši nedávnou reportáž o zákulisí vydání Zaklínače 3, kdy Marcin Iwinski prohlásil něco, co přímo odporuje tomu, že by se nechali koupit od někoho jako EA:

"Osobně se obávám z toho, že se staneme beztvářným velikánem herního vývoje či vydavatelství. Dokud tady budu já, budu bojovat proti tomu."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments