If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozbité hry budou i letos o Vánocích, varují testovací firmy

Nepoučily se z loňska?

Halo: The Master Chief Collection, DriveClub a zejména Assassins Creed Unity. To jsou příklady některých nedodělaných her z loňského podzimu a neradostná situace pro běžné zákazníky se prý bude opakovat.

Varují před tím specializované externí firmy, které si výrobci na zakázku najímají, aby jim pomohly s testováním momentálně dokončovaných, ještě nevypuštěných her na trh.

Zjistilo to MCV od několika oslovených lovců chyb, dle nichž došlo jen k minimálnímu zlepšení oproti stavu před rokem:

"Vývoj her pro konzole je nákladný, takže nestihnutí data vydání pro výrobce není akceptovatelné. Zásadní patche v den vydání se staly běžným standardem, ale často je potřeba těch updatů několik, než se hra spraví, pokud se její tvorba výrazně zpozdila."

Samozřejmě neprozradili, které konkrétní hry mají na mysli, ale zase tolik kandidátů v osudí tipovačky není. Hráči i firmy by si prý měli uvědomit, že odklady nejsou negativem, naopak. A že když se hry testují jen ve velmi krátkém zbylém období, které na to pořádně nestačí, ubližuje to značce v dlouhodobém horizontu.

Vyslyší tyto hlasy někdo jiný kromě XCOM 2, Naruto: Ultimate Ninja Storm 4 a PC verze Need for Speed? Nebo se všichni ostatní budou snažit podchytit předvánoční nákupní horečku za každou cenu?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments