If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dalších 10 minut Rise of the Tomb Raider

+ obtížnosti, achievementy atd.

Po uniklé čtvrthodině a převážně negativních postřezích nebyly akcie Rise of the Tomb Raider přiliš vysoko, všichni mluvili spíš jen o takovém datadisku pro minulý díl. Nových 10 minut z hraní působí více optimisticky, ačkoli o nějakém survivalu v drsném prostředí Sibiře nemůže být stále ani řeč:

Cover image for YouTube video

Že se listopadové vydání na X1/X360 skutečně blíží (Alza.cz), potvrzují například oficiálně zveřejněné achievementy (pozor, spoilery) a také info o velikosti hry jen 20 GB - na dnešní poměry docela málo, pouze o 7 GB více, než měl remake předešlého dílu z roku 2013.

Ředitel vývojářů Brian Horton potvrdil, že Rise of the Tomb Raider používá PBR (fyzikálně založené renderování) s úplně novým systémem pro nepřímé nasvícení a stínování.

Díky různým předváděčkám po celém světě jsou také k dispozici fotky ovládání a nastavení.

Ve hře jinak budou čtyři úrovně obtížnosti, které krom té poslední půjde měnit i průběžně během hraní: Adventure (s pomocníkem v míření a málo zdravím u nepřátel), Tomb Raider (normální zdraví nepřátel), Seasoned Raider (obnovování zdraví jen mimo boje a chytřejší smysly nepřátel) a konečně Survivor (bez obnovování zdraví, tužší protivníci a jejich tužší typy, méně surovin v prostředí a dražší upgrady, použití kempu vyžaduje suroviny).

Cover image for YouTube videoRise of the Tomb Raider "English Pedigree" Achievement

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments