If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 4 a exkluzivita DLC

Bethesda potěšila.

V době, kdy se prakticky každá velká hra upsala krví některému z výrobců konzolí dodáním bonusového obsahu výměnou za marketingovou spolupráci, je podobný přístup nezvyklý a musí se ocenit, podobně jako třeba u CD Projektu Red.

Ať už si koupíte Fallout 4 na kterékoli ze tří existujících platforem (PC, PS4, X1 - např. na Alza.cz), nebudete za svou dřívější volbu, na čem budete hrát a do čeho jste investovali své peníze, potrestáni tím, že by vám byl zakázán přístup k některým DLC, než vyprší něčí dohodlá exkluzivita.

Oznámil to v noci na dnešek na Twitteru jeden z šéfů Bethesdy, Pete Hines: "Nebudeme u Fallout 4 s kýmkoli dělat DLC exkluzivity."

V minulosti na takovou časovou exkluzivitu přídavků hodně sázel Xbox 360 a přesvědčoval tím zákazníky v rozhodování, kterou konzoli vybrat. Poslední dobou se stala běžnou praxí zejména na PS4, takže majitelé např. Destiny, Assassins Creed: Syndicate, Call of Duty Black Ops 3 či Hitmana na ostatních platformách si na určitý exkluzivní obsah budou muset počkat mnoho měsíců či let.

Toto prohlášení Bethesdy přišlo krátce po slibu, že se zakoupeným Season Pass budete mít nárok na veškeré budoucí datadisky.

Mimochodem, Fallout 4 na harddisku konzole X1 ukousne 28 GB, vyplynulo z údajů na oficiálním Xbox Store. Rovněž příznivá zpráva, s přihlédnutím k velikosti některých jiných her či faktu, že každá postava ve hře bude namluvená. Aneb s kompresí se někdy dají dělat divy, když se chce...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments