Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V jedné verzi FIFA 16 nečekaně chybí čeština

+ výsledky ze světa.

Vlastní zpráva - Ne že by šlo o nějaký velký průšvih, v reálném dopadu se - vzhledem k rozšířenosti této platformy a volbě dražší verze hry - dotkne jen naprostého minima domácích hráčů. Hodí se o něm každopádně dopředu vědět, abyste to pak nemuseli řešit reklamací.

FIFA 16 v dražší Deluxe edici pro Xbox One překvapivě neobsahuje české titulky, i když tam původně být měly.

Přišlo se na to až poté, co se hra minulý týden začala prodávat s několikadenním předstihem před oficiálním dnem vydání (Alza.cz), a naštvaní zákazníci si na tento nedostatek stěžovali.

Ve všech ostatních verzích nejnovějšího fotbalu EA, tedy ve standardní edici na Xbox One, i ve všech verzích pro PC či PS4 vč. těch Deluxe, čeština ve formě přeložených textů normálně je a funguje správně.

V tuto chvíli není jasné, jestli se to dá nějak lehce napravit přes změnu nastavení konzole nebo kdy bude nějaký update ke stažení, což by určitě neměl být problém. Eurogamer již v pátek kontaktoval Karla Drdu z ABC Data, který přislíbil zjištění podrobností a zaslání vyjádření, leč dosud nedorazilo. Pouze se popisek na obchodech změnil na "anglická verze", pořád mluvíme jen o té Deluxe X1 edici.

Z Velké Británie mezitím známe výsledky prodejnosti krabicovek FIFA 16: meziročně jejich odbyt oproti FIFA 15 klesl o 7 procent, ale o odpovídajícím nárůstu digitálek není nic známo. Podíl verzí u krabicovek tam byl v týden vydání takovýto: PS4 45%, X1 36%, X360 13% a PS3 6% (PC verze se raději ani neuvádí). Tedy velmi vyrovnaný boj mezi oběma konzolemi Sony a Microsoftu, jako by PS4 nebyla na trhu mnohem rozšířenější, k čemuž si Microsoft může gratulovat - možná i díky např. TV spotům zmiňujícím vždy jen cílení na Xbox?

Read this next