If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V jedné verzi FIFA 16 nečekaně chybí čeština

+ výsledky ze světa.

Vlastní zpráva - Ne že by šlo o nějaký velký průšvih, v reálném dopadu se - vzhledem k rozšířenosti této platformy a volbě dražší verze hry - dotkne jen naprostého minima domácích hráčů. Hodí se o něm každopádně dopředu vědět, abyste to pak nemuseli řešit reklamací.

FIFA 16 v dražší Deluxe edici pro Xbox One překvapivě neobsahuje české titulky, i když tam původně být měly.

Přišlo se na to až poté, co se hra minulý týden začala prodávat s několikadenním předstihem před oficiálním dnem vydání (Alza.cz), a naštvaní zákazníci si na tento nedostatek stěžovali.

Ve všech ostatních verzích nejnovějšího fotbalu EA, tedy ve standardní edici na Xbox One, i ve všech verzích pro PC či PS4 vč. těch Deluxe, čeština ve formě přeložených textů normálně je a funguje správně.

V tuto chvíli není jasné, jestli se to dá nějak lehce napravit přes změnu nastavení konzole nebo kdy bude nějaký update ke stažení, což by určitě neměl být problém. Eurogamer již v pátek kontaktoval Karla Drdu z ABC Data, který přislíbil zjištění podrobností a zaslání vyjádření, leč dosud nedorazilo. Pouze se popisek na obchodech změnil na "anglická verze", pořád mluvíme jen o té Deluxe X1 edici.

Z Velké Británie mezitím známe výsledky prodejnosti krabicovek FIFA 16: meziročně jejich odbyt oproti FIFA 15 klesl o 7 procent, ale o odpovídajícím nárůstu digitálek není nic známo. Podíl verzí u krabicovek tam byl v týden vydání takovýto: PS4 45%, X1 36%, X360 13% a PS3 6% (PC verze se raději ani neuvádí). Tedy velmi vyrovnaný boj mezi oběma konzolemi Sony a Microsoftu, jako by PS4 nebyla na trhu mnohem rozšířenější, k čemuž si Microsoft může gratulovat - možná i díky např. TV spotům zmiňujícím vždy jen cílení na Xbox?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 16

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments