If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alien Isolation 2 by byl velmi riskantní podnik

Sega se proto soustředí jinam.

Že je pokračování rok starého hororového Vetřelce v nedohlednu, naznačovaly už dřívější zprávy. Nyní to Sega potvrdila na plná ústa:

"Alien Isolation 2 není úplně vyloučeno, protože na jedničku, která nám dala opravdu těžce zabrat, jsme velmi pyšní. Ale musíme si položit otázku, jestli za takový projekt chceme vynaložit spoustu peněz, aniž bychom se vůbec přiblížili do stavu, že se ty veškeré náklady zaplatí z prodejů a ocitneme se v zisku."

Tim Heaton, ředitel studia Creative Assembly naráží na to, že první díl Isolation prodal 2,1 miliony kusů a přesto se nepřehoupl do černých čísel, protože vývoj byl mimořádně drahý. Určitá šance pro Isolation spočívá v dlouhodobě vytrvalém prodeji ve slevách přes digitální distribuci.

Takové projekty prý pro Segu nejsou byznysem, který by do budoucna chtěla dělat, a radši se tedy bude věnovat jiným značkám z jejího "brilantního" portfolia.

U akční RTS Halo Wars 2, kterou budou dělat pro Xbox One, prý břemeno leží na bedrech Microsoftu. To on na sebe vezme veškeré riskování se složitou výrobou AAA konzolové hry, zatímco Creative Assembly jen dodají zkušený tým, uvedl jejich šéf pro GamesIndustry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alien: Isolation

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments