If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zrušen kontroverzní předobjednávkový program Deus Ex

Hráče jen frustroval.

Oživení této sci-fi akční RPG značky se netěší příliš velkému zájmu ani normálně, takže když se Square Enix koncem prázdnin pokusili přijít s nevšedním předobjednávkovým programem, vyvolalo to spoustu negativních ohlasů i odsuzujících glos, se kterými se nedalo než souhlasit.

O co šlo? Na papíře a marketingově to možná znělo zajímavě, protože to podtrhlo nelineární vizi hry: zájemci si měli na speciálním webu "Augment Your Pre-Order" vybrat, které odměny z několika nabízených variant k předobjednávce chtějí. A čím více lidí by si hru objednalo, tím se po vzoru Kickstarteru měly odemknout další úrovně bonusů, kde opět bylo potřeba si vybrat mezi jedním ze dvou dárků, např. buď digitální soundtrack nebo artbook.

Mělo to signalizovat, že při hraní Deus Ex nikdy nemůžete mít úplně všechny schopnosti naráz, stejně jako v reálném životě, což prodlouží životnost hry. Jenže problém byl v tom, že spoustu lidí toto větvení a nutnost povinného rozhodování odradily, když je dopředu jasné, že nemohou získat úplně všechny předhozené bonusy, jak by si ideálně přáli. Toho šlo docílit jedině zakoupením si Collectors Edition za 150 dolarů, k čemu tak byli všichni nepřímo nuceni.

Square Enix se proto rozhodli celou kampaň odpískat: "Nasloucháme přáním fanouškům a akci rušíme. Za původním nápadem bylo dát fanouškům možnost volby, ale ukázalo se, že tento přístup spíš frustroval a způsobil mohutnou negativní odezvu. Proto všichni, kdo si Mankind Divided předobjednají nebo koupí Day 1 edici hry, obdrží veškeré digitální bonusy, které byly nabízeny."

Také byl zrušen zamýšlený předčasný přístup k plné hře o čtyři dny před vydáním, pro všechny tak bude k dispozici toho 23. února (Alza.cz) - více v preview, 25 minutách a kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Deus Ex: Mankind Divided

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments