Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 40/2015

Ultimátní VR simulátor, výkonná duální grafika Nvidia, firmware PS4...

- K vývoji nového monitoru si BenQ pozvalo známého hráče bojových her. Díky němu monitor nabízí třeba nastavení Fightning Mode a může se hodit také HDMI výstup. Jinak se jedná o 24" Full HD kousek, který už najdete v obchodech.

- Odhalení Radeon R9 380X je ještě poměrně daleko, jak tomu tak bývá, specifikace unikly s předstihem. Oproti modelu bez „X" má nabídnout asi o 10 % více výkonu. AMD chce s touto kartou zamířit mezi konkurenční GTX 960 a GTX 970.

- CableRobot Simulator vypadá jako skvělý „doplněk" k headsetu pro virtuální realitu. V prostoru se zvládne svižně pohybovat do všech stran a představuje tak velmi lákavý způsob, jak si zahrát vesmírné či letecké simulátory.

- Chcete pořádný grafický výkon a ani monstrum v podobě Titan X od Nvidia nestačí? Výrobce prý chystá něco právě pro vás, má jít o duální kartu založenou na stejném jádře, které pohání právě Titan X či GTX 980 Ti. Odhalení se máme dočkat již velmi brzy.

- Logitech rozšiřuje nabídku mechanických klávesnic o pěkně vypadající novinku G410 Atlas Spectrum. Spínače Romer-G si Logitech vyrábí sám a slibuje lepší odezvu, než tradiční konkurence. Klávesnice zaujme také v případě, že považujete numerický blok za zbytečnost - zde totiž není. Nechybí ani propracované podsvícení. Jen ta cena asi 2x nepotěší.

- Twitch kromě PlayStation aplikací plánuje také velké změny pro web. S nimi se příblíží YouTube, umožní totiž nahrávání libovolných videí a tvorbu playlistů. Brzy také z webové verze zmizí Flash ve prospěch HTML5 přehrávače.

- V MSI si nemyslí, že by už uvedli dostatek verzí GTX 980 Ti, a tak byla představena Golden Edition. Vychází z červeno-černé edice Gaming. Hlavní změnu představuje celoměděný chladič a s ním také navýšení taktů jádra i pamětí.

- Kenshin. Tak Sony nazvalo aktualizaci 3.00 pro PlayStation 4, jenž je právě dostupná ke stažení. Aktualizace je zaměřená hlavně na sociální funkce, pokud vás nezajímají, tak určitě potěší 10násobné zvýšení kapacity cloudového úložiště. Pro Vitu rovněž vyšla aktualizace 3.55.

- Pokud se chystáte kupovat herní notebook od MSI, nezapomeňte vzít verzi s procesory Skylake. Ty právě dorazily v hojném počtu a kromě nových procesorů přináší další významné novinky a vylepšení. Výrobce také uvedl model GT72 Dominator Pro G, v jeho nejvyšší konfiguraci najdeme desktopovou GTX 980, která byla uvedena teprve nedávno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments