If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry Primal už oficiálně s trailerem

Vítejte v době kamenné + UPDATE.

Čtyřiadvacet hodin po vábení a úniku přišlo oficiální oznámení přímo od UbiSoftu. Hra se opravdu jmenuje Far Cry Primal a je popisována jako plnohodnotný singleplayerový zážitek, ne jen nějaká jednohubka. Vyjde už 23. února 2016 pro PS4/X1 digitálně i krabicově, a později v březnu na PC. Zde je debutový trailer, který vám vezme dech:

Cover image for YouTube videoFar Cry Primal Trailer – Official Reveal [NA]

"Vítejte v době kamenné, která je plná extrémního nebezpečí a nekonečného dobrodružství, kdy obří mamuti a zubatí tygři vládli nad Zemí a lidstvo je až na samotném konci potravního řetězce. Jako poslední přeživší vaší lovecké skupiny jménem TAKKAR se musíte naučit, jak si z nalezených surovin v divočině sestrojit vražedný arzenál i nástroje, zabít silnější predátory a přechytračit cizí kmeny. Cílem je, abyste dobyli danou oblast a stali se vrchním predátorem, který se stará, aby se jeho rozprášený rod sjednotil, přežil a zdárně rostl," popisuje hru tiskovka.

UbiSoft dále vypíchl, že tento námět hry s bojem lidstva o přežití nějakých deset let tisíc před naším letopočtem je velmi originální. A že inovativní hratelnost v otevřeném světě proti sobě svede masivní potvory, dechberoucí prostředí a nepředvídatelně surová přepadení. Pokud tedy nezaložíte oheň, který vás možná jako jediný ochrání v noci. Ta poslouží i k taktickým možnostem např. při infiltraci cizích tvrzí, nebezpečí za světla budou totiž jiná než v noci. Níže první obrázky ve vysokém rozlišení, které jsou pár minut čerstvé:

Pestrost má zajistit střídání prostředí: od bažin až po cedrové lesy. Máte být vůbec prvním člověkem, který kdy do majestátní, nezkrocené země Oros vkročil. Jen na vašich bedrech má být, aby celé lidstvo, teprve pomalu stoupající v potravinovém řetězci, nevyhynulo. To prý s sebou přinese konflikty nejen s jinými lidmi, ale i s přírodou.

Cover image for YouTube videoFar Cry Primal – The Creative Vision Behind the Game [UK]

Vývojářem Far Cry Primal je studio v Montrealu ve spolupráci s těmi v Torontu, Šanghaji a Kyjevě. Hra bude dle Amazonu stát plnou cenu (60 dolarů), tedy nikoli menší částku jako FC: Blood Dragon minule. Za předobjednávku dostanete zatím neupřesněný The Legend Of The Mammoth Mission Pack.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry Primal

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments