If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 4 je méně žádaný než Call of Duty

Předvánoční průzkum očekávanosti.

Společnost Nielsen zabývající se průzkumy trhu vyzpovídala téměř pět tisíc severoamerických hráčů ve věku 7 až 54 let o jejich nejočekávanějších hrách letošních Vánoc. Stalo se tak už koncem letních prázdnin, tudíž situace se oproti tehdy mohla k dnešku změnit, přesto to stojí za pozornost.

98 procent respondentů zařadilo na čelo svého žebříčku Call of Duty: Black Ops 3, což by se v ČR z řady důvodů rozhodně nestalo. Druhý skončil Fallout 4, který je mezi čtenáři EG suverénně nejsledovanější hrou tohoto podzimu, a třetí Assassins Creed Syndicate, kde asi běžné zákazníky-konzolisty ani moc netrápí pošramocená pověst po Unity.

Z exkluzivit na Xboxu nejvíce táhlo Halo 5: Guardians, což opět neodpovídá chutím domácích hráčů. Na Nintendu zvítězilo Yoshi's Wooly World a na PS4 Uncharted: The Nathan Drake Collection (co by tam také mohlo být jiného, že?). V tomto směru je zajímavé nedávné vyjádření Naughty Dog, že dle jejich údajů až 80 procent majitelů PS4 nehrálo v minulosti Uncharted, takže kvůli tomu tuto kompilaci remasterů udělali.

Američany z řad PCčkářů vábí Starcraft 2: Legacy of the Void a Anno 2205, což je určitě překvapením. Spíš to svědčí o nabízení v dotazníku pouze krabicovek, nikoli digitálek, a o absenci výrazných PC exkluzivit v tomto přeplněném období roku.

U her od EA kupodivu vyšlo, že Need for Speed je o malinko žádanější než Star Wars Battlefront, což u nás vnímáme spíš opačně. Může to být tím, že NFS bylo díky každoročnímu vydávání u publika jednoduše známější než nástupce sci-fi MP střílečky, žádný hlubší smysl bychom za tím nehledali. Kompletní data zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments