Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Je budoucnost hraní v mobilních zařízeních?

Studie o nových trendech.

Je budoucnost hraní v mobilních zařízeních? Během tří let budou mladí lidé ve věku 16 až 24 let trávit více času přístupem k internetu na mobilních telefonech než prostřednictvím všech ostatních zařízení dohromady. To je hlavní závěr globální studie společností ZenithOptimedia a GlobalWebIndex. Tomuto trendu se přizpůsobuje herní trh i mobilní operátoři.

Hraní on-line her na vzestupu

Aktuálně tráví uživatelé upřednostňující mobilní telefony více než 3,5 hodiny denně na mobilním internetu. 44 % z tohoto času ukrojí sociální sítě, 38 % počasí a 22 % on-line videa. Čas strávený hraním on-line studie neuvádí. Podle Digital River zatím 13 % všech hráčů jsou ti mobilní (v porovnání s 51 % PC hráčů). Podle expertů je ale mobilní hraní her na vzestupu a patří mu budoucnost. Už v letošním roce by měl obrat za stažené mobilní hry vzrůst o 16,5 %. Svou pozornost na mobilní hry se tak chystá více zaměřit řada producentů, například Nintendo nebo Konami. Persha Studios pak chystá pro World of Tanks Generals víceplatformní hraní, bitvu spustíte třeba na PC a dokončíte na mobilu.

S dobrým datovým tarifem na MOBA hry

Výhodou mobilních verzí her je jejich lepší finanční dostupnost a přenositelnost. Hrajete bez omezení kdekoliv na cestách, nečekáte, až dorazíte domů. S výhodnými datovými tarify si lze mimo domov užít čas i s náročnějšími on-line hrami včetně stále populárnějších MOBA (multiplayer online battle arena) her. Ty se vývojářům daří pro mobilní zařízení stále lépe zpracovávat a stírat rozdíly mezi jejich hraním na PC a tabletu či mobilu. Jedno z nejlépe hodnocených zpracování MOBA hry pro mobilní zařízení je letošní novinka VainGlory.

Sledování streamingů videoher

Lepší datové tarify a vývoj mobilních aplikací umožňují nárůst pohodlného sledování populárních streamingů videoher včetně online mistrovství v nejoblíbenějších hrách. To se týká i rostoucího trendu herních Youtuberů, kteří také stále více cílí na mobilní zařízení a přicházejí i se svými vlastními mobilními hrami, jako například populární Youtuber PewDiePie s hrou Legend of Brofist.

Výkonný mobilní internet nutností

Všechny tyto trendy se neobejdou bez dobrého mobilního internetu. Ten je naštěstí stále výkonnější a cenově dostupnější. Nejaktivnější uživatelé internetu v mobilu, mladí lidé do 26 let, teď můžou využít speciálních tarifů od Vodafone. Tarif 26 za 494 Kč měsíčně nabízí nejen 600 minut volání a SMS zdarma, ale také 1,2 GB dat s rychlostí přenosu 225 Mbit/s. Bez nutnosti vázat se dvouletou smlouvou. Jako bonus je tu možnost vyhrát Huawei P8 lite nebo Samsung Galaxy A3. Stačí vyfotit, co pro vás znamená slogan „Nečekám žiju" a fotku sdílet na Instagramu. Detaily na www.vodafone.cz/ziju.

Více na www.vodafone.cz/ziju.

Tento článek je placenou inzercí.

Read this next