If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nezvyk: Black Ops 3 vám ihned umožní hrát kteroukoli misi

+ délka kampaně, prolog Zombíků.

Vlastní zpráva - Dnes v podvečer vypršelo embargo na nové informace o Black Ops 3, z nichž ta nejpodivnější - a jedna z těch vůbec nejulítlejších za poslední měsíce - zní takto: všechny mise singleplayerové kampaně budou odemčené od úplného začátku hraní, takže klidně můžete začít závěrečnou misí.

Jak takový nesmysl studio Treyarch zdůvodnilo, není to jen laciná snaha o upoutání pozornosti, změna vyloženě jen pro změnu? "Chtěli jsme dát zákazníkům flexibilitu, aby mohli konzumovat obsah způsobem, jakým sami chtějí."

Šéfvývojář singlu Jason Blundell se v rozhovoru pro Eurogamer vyjádřil v duchu, že postupné odemykání misí je "archaickým smýšlením", které přetrvalo od dřevních dob interaktivní zábavy. Jenže hráči prý nyní dospěli a navíc se o jejich volný čas uchází spousta jiných zájmů a typů zábavy (sociální sítě atd.).

"Někdo třeba měl na hraní málo času, dostal se za večer jen do druhého levelu kampaně, ale pak mu kolega další den v zaměstnání básnil, jak je čtvrtý level nářezem, takže se na něj chtěl hned jít kouknout. A my mu to jednoduše umožníme," vysvětluje zástupce Treyarchu.

Dnes byl také uvolněn prolog do vedlejší, noirové Zombies kampaně z 40. let nazvané Shadows of Evil. Účinkují v ní Jeff Goldblum, Heather Graham, Neal McDonough a Ron Perlma:

Cover image for YouTube videoOfficial Call of Duty®: Black Ops III – Zombies Shadows of Evil Prologue [UK]

A nebojí se tedy, že někteří nedočkavci zasunou disk do mechaniky a hned si nechají vyzradit poslední misi? Přirovnal to k vydání nové řady seriálu na Netflixu, prý si také nikdo hned nepouští vyvrcholení v závěrečné epizodě. A jejímu okamžitému nahrání na YouTube stejně nezabrání žádný systém postupného odemykání levelů apod.

Způsob, jakým je příběh Black Ops 3 zkonstruovaný, toho prý nabízí mnohem více než jen úplný konec hry. Dle tvůrce existuje spousta filmů či knih, kde si jen přečtete poslední stránku, ale abyste si to naplno užili, musíte si dílo projít celé.

Mezi oficiálními argumenty pro toto rozhodnutí ale kupodivu nezazněla stará známá statistika, dle které spousta (příležitostných) hráčů této slavné série skončí s hraním po pár úvodních misích a vše dokončí méně než většina hráčů.

Kampaň Black Ops 3 bude trvat 14-15 hodin, tedy podstatně déle než obvykle. Souvisí to s mottem hry - možností volby. Např. budete mít na výběr ze čtyř typů útoků na blízko. Nebo si přizpůsobíte oblečení své postavy alternativní pokrývkou hlavy.

Call of Duty: Black Ops 3 se už ode dneška dá pre-loadovat z Xbox Live (45 GB), ale vyjde až začátkem listopadu pro PC/PS4/X1 -->> Alza.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments