Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 4 se nevejde na DVD, část hry si musíte dostáhnout

Nevýhoda jen PC verze.

Stalo se běžnou praxí, nad kterou se už skoro nikdo nepozastavuje, že autoři her volí pro ně jednodušší variantu, na kterou doplácejí běžní zákazníci. Namísto vyrobení dvou instalačních DVD, které by prodražilo náklady (pro miliony kusů na premiéru), tak na tom budou biti lidé s pomalejším internetem.

"Na DVD disku u krabicovky pro PC herní data jsou, není to jako u MGS5 pouze s instalátorem Steamu. Ale část Fallout 4 (Alza.cz) si musíte dostáhnout ze Steamu, protože na DVD se prostě nevejde celá hra," odpověděl Pete Hines, marketingový šéf Bethesdy na Twitteru.

Když se jiný z fanoušků zeptal na důvody, proč ji tedy nedají rovnou na Blu-Ray disk s větší kapacitou, jako to bude u PS4/X1 verzí Fallout 4, kde se pravděpodobně nic krom patche dostahovat nemusí, přišla další reakce: "Mechaniky Blu-Ray jsou na PC trhu nedostatečně rozšířeny, nesrovnatelně méně než DVD-ROM."

Kolik GB dat si budete muset povinně stáhnout, to zatím nevíme, ani jestli půjde hra spustit i bez downloadu, spíš asi ne. Pokud má na harddisku zabrat po dekompresi souborů kolem GB prostoru, a má-li DVD disk kapacitu kolem 20 GB, může jít v nejhorším scénáři až o třetinu nezbytných dat, cca 10 GB.

Konzolové verze budou mít vedle nacházení se na Blu-Ray disku ještě jednu tradiční výhodu: nemusíte je nikde aktivovat, potvrdil Hines z Bethesdy. Oproti tomu PC verze musí projít standardní aktivací na Steamu. Dle tvůrce to má jediný důvod a to pirátství.

Sledujte také: HW nároky (kolika snímků za vteřinu dosáhnete na minimální/doporučené sestavě a ve kterém rozlišení bude ještě upřesněno), Víme, kde v ČR potkáte Vault Boye z Fallout 4, Parádní filmeček o vandrákovi z Fallout 4, Fallout 4 už má vlastní tramvaj i dodávku, Vše o hře na EG.

Read this next