Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft říká, že prodeje Xbox One už pro ně nejsou důležité

Chtějí se zaměřit na hráče, které již Xbox mají.

Microsoft vydal svou poslední finanční zprávu, kde překvapivě nebylo jako v minulosti zmíněno, kolik konzolí Xbox One prodali v posledním kvartálu. Proč? Podle vyjádření proto, že prodeje už pro ně nejsou důležité.

Pro Game Informer zástupci Microsoftu řekli, že "nebudeme používat čísla prodejů konzole jako měřidlo úspěchu". Podle nich je mnohem důležitější používání Xbox Live, kde mají mnohem lepší statistiky. Říkají, že za poslední měsíc se do Xbox Live přihlásilo 39 milionů lidí, což je růst o 28 procent.

Jenže tahle statistika moc nevypovídá. Není třeba zmíněno, kolik z těch 39 milionů jsou majitelé placeného Gold účtu. Také nevíme, kolik z toho jsou uživatelé X360 a Xbox One.

Rozhodnutí nezveřejňovat přesná čísla prodejů konzole Xbox One se dá asi pochopit vzhledem k tomu, že Sony se svým PlayStation 4 je na tom mnohonásobně lépe. Microsoft čísla prodejů Xbox One nerada zveřejňuje od počátku. Naposledy někdy v minulém listopadu říkali, že mají 10 milionů kusů Xbox One u prodejců. Což opět o ničem nevypovídá, protože ty konzole mohou sedět na skladech a ne být u skutečných hráčů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments