Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Blizzard už nemusí měnit jméno své hry Overwatch

I to totiž hrozilo, po vší té propagaci.

Blizzard má dobrou zprávu pro svou multiplayerovou střílečku Overwatch. Společnost, která je žalovala kvůli tomuto názvu, nakonec svou žalobu stáhla.

Celé drama začalo v roce 2014, kdy se Blizzard pokusil název Overwatch zaregistrovat. Brzy zjistili, že tento název už dříve zaregistrovat jiná společnost, Innovis. Jelikož v popisu trademarku byly také videohry, patentový úřad žádost Blizzardu zamítl.

Ovewatch od Innovisu je ale mobilní aplikace, které se má používat společně s paintballem. Například ke komunikaci se spoluhráči nebo ke sledováni bojiště. Blizzard si tedy řekl, že tak může pojmenovat svou hru, když Overwatch od Innovisu vlastně nakonec není ani hra.

Došli tedy k dohodě a Blizzard si mohl zaregistrovat Overwatch jako videohru. O rok později ale Innovis zažaloval Blizzard, protože měli pocit, že velká reklama na Overwatch znemožňuje jejich vlastní propagaci své aplikace.

Žaloba je ale stažena, což znamená, že Blizzard zaplatil Innovisu spoustu peněz. Innovis je dokonce ochoten značku Overwatch jim přenechat.

Watch on YouTube

Read this next