Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Take-Two poslalo soukromé detektivy do domu moddera GTA 5

Chtěli, aby s tím přestal.

Take-Two nechalo zrušit několik alternativních modů Grand Theft Auto Online a v jednom případě údajně dokonce poslali soukromého detektiva domů k modderovi, aby mu vyhrožovali a on projekt zrušil.

Tahle ti detektivové určitě vypadali

Už v srpnu Rockstar zablokoval lidi stojící za GTA5 modem FiveM, který měl vytvořit alternativní online mód pro hru, který se dal upravovat, aniž by vám hrozilo zabanování. Šlo o to, že hráči měli potřebovat legální verzi GTA5, aby se k online modu dostali, takže by vydavatel ani vývojáři nepřišli o peníze z prodejů. V té době ale Rockstar říkali, že mod obsahoval "kód navržený tak, že podporuje pirátství".

Zakladatel tohoto modu teď prozradil, že Take-Two na něj poslali dokonce dva soukromé detektivy, kteří ho měli přesvědčit o tom, aby projekt zrušil. Tohle napsal na Reddit.

"Před dveřma se mi objevila dvojka soukromých detektivů, kteří říkali, že je poslalo Take-Two. Podali mi telefon, kde byl někdo z Británie nebo USA nebo odkud, aby mi řekl, že mám přestat s aktivitami okolo Grand Theft Auto, a že vědí, co se stalo předtím s Activisionem a nechtějí, aby se do toho zatím montovali právníci. Měli ale právní rozbor a byli si dost jistí a nebyli ochotní přijmout jiné řešení, než že projekt zrušíme," prozradil.

Podobně dopadli také autoři dalšího podobného modu s názvem GTA: Multiplayer. Sice na svých stránkách neříkali, že je někdo osobně navštívil, ale kontaktovalo je prý Take-Two a požádalo o kompletní zrušení prací. Jinak hrozili soudní pří. Zajímavé tedy je, že moddeři tvrdí, že byli v kontaktu přímo s Rockstarem a ti proti modu nic neměli. Ale Take-Two je majitel Rockstaru a musí chránit své finanční zájmy, takže se zase tolik nediví.

Takhle nějak měl mod GTA: Multiplayer vypadat:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments