Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč nemají na Xbox One zpětnou kompatibilitu Red Dead Redemption?

A další hry od Rockstar?

Red Dead Redemption je jedna z nejvíce žádaných her, kterou by hráči rádi měli funkční na Xbox One díky zpětné kompatibilitě s Xbox 360. Pořád ale nefunguje, stejně jako další hry od Rockstar. Proč tomu tak je? Odpověď je jednoduchá. Nejde ani tak o technické problémy, jako spíše o problémy s licencemi. Například na hudbu.

Podle Richarda Irvinga z Microsoftu někteří vydavatelé "mají velmi specifické smlouvy" na obsah svých her a proto se musí některé věci licencovat znovu. V překladu to například znamená, že Rockstar mohli použít specifickou hudbu pouze na určité platformy, ve kterých není zahrnut Xbox One.

"Poté, co jsme vyřešili technický aspekt zpětné kompatibility, dalším krokem bylo zjistit, jak licencovat veškerý obsah na Xbox One, když byl původně vydaný na Xbox 360," řekl v rozhovoru pro Eurogamer. "Jak si dokážete představit, vydavatelé měli velmi specifické smlouvy."

"Například Madden - ten má spoustu licencí na hráče, NFL, sponzory a tak dále. A v tuto chvíli je na Xbox 360 kolem tisíce her."

Proto se rozhodli dát hráčům šanci říct, které hry chtějí, aby měli zpětnou kompatibilitu a licence se tedy budou řešit postupně, dle priority. Podle toho pak Microsoft žádá vydavatele, zda chtějí zkusit zajistit licence pro zpětnou kompatibilitu, ale je to vždy na samotném vydavateli.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments