If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Moderní tipy na vánoční dárky - SSD a RAM

Ponožky už dávnou nejsou to pravé.

Ponožky už dávnou nejsou to pravé. Tradiční dárky nechte na jindy, tyto Vánoce překvapte užitečným dárkem, který rapidně zrychlí počítač. Věřte, že tento dárek rozhodně nebude nikdo čekat a co víc, udělá obrovskou radost.

Novinek o procesorech, grafických kartách apod. je plný internet. Další neméně důležitou součástí počítače je disk a operační paměti. Na tyto dvě základní komponenty dnes zaměříme článek a poradíme vám, jaké modely Crucial jsou pro vás ty pravé.

Spolehlivost, kompatibilita, stabilita a vysoký výkon to jsou synonyma pro SSD disky a paměti RAM firmy Crucial. Crucial patří k významným výrobcům operačních pamětí, SSD disků a samotných čipů objevujících se v SSD discích a pamětech RAM jiných značek. Crucial poskytuje své vlastní řešení, zákazník tak při koupi získává obrovskou výhodu oproti konkurenci. Díky vlastnímu kompletnímu výrobnímu procesu vykazuje extrémně nízkou poruchovost, příznivou cenu a zaručuje 100% kompatibilitu.

Rychlejší než nejrychlejší

Klasickým HDD již dávno odzvonilo, uspěchaná doba si žádá rychlou reakci, vysokou rychlost čtení a zápisu na disk. SSD je tou správnou volbou do každého počítače a investice do něj se vrátí několikrát. Crucial ve svém portfoliu nabízí dvě produktové řady v několika formátech. Nejvyšší model MX200 pro nadšence a ty, kteří se nebojí extrémního výkonu, s sebou přináší užitečné technologie zamezujících ztrátě dat, prodlužující životnost a usnadňující práci s diskem.

Zajímavým faktorem je sekvenční rychlost čtení a zápisu 555/500 MB/s, kterou však běžný uživatel využije pouze při přenosu opravdu velkých souborů. Lukrativnějším ukazatelem extrémního výkonu je tzv. náhodná rychlost čtení a zápisu pracující s malými náhodně umístěnými soubory např. při využití MX200 jako systémového disku. Zde dosahují disky hodnot 100 000 IOPS pro čtení a 87 000 IOPS pro zápis, běžné disky jsou na tom o mnoho hůře a pohybují v maximálních hodnotách 85 000 pro čtení.

Uživatel využije spoustu vychytávek disků z této TOP řady dodávané ve formátech 2,5", mSATA a M.2. Pro bezproblémový přenos dat ze starého disku je zdarma ke stažení Acronis True Image HD, klonovací software usnadňující začátek nové, rychlejší etapy vašeho počítače.

Chcete-li vysoký výkon, ale nechcete investovat příliš mnoho peněz, má pro vás Crucial řešení v podobě BX200. Základní řada je dostupná ve formátu 2,5" pro náročného uživatele za nejnižší cenu.

Ty pravé paměti pro každého

Jediný opravdový výrobce pamětí v ČR disponuje nejširším portfoliem pamětí na trhu, od klasických, přes herní, serverové až po Apple. Kompletní výrobní proces celého produktu je opět známka spolehlivosti a kvality produktu za výhodnou cenu. Z opravdu velkého množství produktů vybíráme 3 herní řady RAM pamětí.

Svůj výběr začněte na výkonné základní řadě Ballistix Sport nabízející několik podskupin vč. verze DDR4, tato série je vhodná jako základ pro herní počítače. Máte zájem si s pamětmi více hrát a pokoušet se o drobné taktování, volte vyšší řadu Ballistix Tactical s masivním žlutým žebrováním a nízkou latencí. Pokud jste skromní a stačí vám jen to nejlepší, sáhněte po TOP sérii operačních pamětí Ballistix Elite určené pro výrazné přetaktování.

Potěšte své nejbližší netradičním a užitečným dárkem, který je bezesporu překvapí. Ocení jej nejen v onen den, ale hlavně po celou dlouhou dobu užívání, kdy jim rychlost počítače bude připomínat váš úžasný nápad. Vyberte vysoce spolehlivý model Crucial SSD MX200 za výhodnou cenu a zkombinujte jej s Crucial Ballistix Sport, prvotřídními paměťmi pro začínající i pokročilé uživatele. Celé portfolio Crucial najdete na CZC.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

PR článek

Contributor

Comments