If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Průzkum Černobylu v dokumentární hře pro virtuální realitu

K 30. výročí katastrofy.

Nemít polské studio The Farm 51 rest s polomrtvým projektem Get Even, skákali bychom nadšením, takhle to lze vnímat jako tříštění sil. Oznámilo totiž dnes novou hru Chernobyl VR Project, která má vyjít v dubnu 2016. Právě k příležitosti 30. výročí tohoto největšího neštěstí v historii způsobeného člověkem, kvůli němuž bylo tehdy evakuováno 350 tisíc obyvatel.

Zkušení polští vývojáři Necrovision, Painkillera či Deadfall Adventures už osobně na mnoho hodin navštívili místo katastrofy v bývalé jaderné elektrárně Černobyl a nedalekém městě Pripyat.

Získali prý speciální výzkumný přístup do míst, kam se běžní turisté nedostanou, aby nasbírali fotorealistické, 3D naskenované podklady v 360 stupních za pomoci vlastní technologie Reality 51. Zachytit má věrně i drobné detaily, jako loupající se malbu na zdech, odřeniny na kolotoči v zábavním parku nebo rez na staré pokladně.

Cover image for YouTube videoChernobyl VR Project - trailer

"Z komfortu svých domovů se hráči vypraví do bezprecedentního dobrodružství v zakázané zóně, budou hledat tajemné stopy o minulých událostech a pomáhat starému přeživšímu najít vzpomínky na rodinu," uvádí tiskovka.

Hra, která si zakládá na tom, že je interaktivním dokumentem a vůbec první takovou túrou, bude podporovat všechna zařízení pro VR jako Oculus, PlayStation VR, Vive či Samsung Gear. Více na FB.

Artwork ke hře o Černobylu
Nový artwork z Get Even

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments