Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nesmyslné spekulace o datu Cyberpunk 2077

Vánoce 2016 ani náhodou.

Svět zase jednou obletěl drb, který automaticky přebrali snad všichni a málokdo se nad ním aspoň trochu zamyslel či se ho pokusil věrohodně ověřit.

Německý Gamereactor s odvoláním na "zdroj blízký studiu CD Projekt Red" tvrdí, že futuristické akční RPG Cyberpunk 2077 údajně míří na vydání už koncem roku 2016. A že je snad možné, že nejprve vyleze PC verze a až později na zatím nepotvrzené konzole.

Vývojáři přitom dříve řekli, že příští rok nestihnou. A tento výplod něčí fantazie dnes odmítli komentovat.

Lidé, kteří studio nedávno navštívili a jsou s pořád ještě docela raným stavem vývoje Cyberpunku důvěrně seznámeni, tuto spekulaci považují za naprostý nesmysl.

"Byl bych opravdu velmi překvapen, pokud by Cyberpunk vyšel ve 2016. A rozhodně to nebude na jedné platformě dříve než na ostatních. Čtvrté čtvrtletí 2017 mi připadá realističtější. Nedivil bych se, kdyby hra sklouzla do 2018," uvedl například reportér Eurogameru Robert Purchese na svém Twitteru.

CD Projekt vždy razil, že s Cyberpunk nemá kam spěchat, zvlášť po hodně prodávaném Zaklínači 3, se kterým stále ještě není hotov. Jak Purchese dodal, i v polském studiu dělají pouze lidé, kteří teprve nedávno dokončili neuvěřitelně stresující projekt, a nelze čekat, že by si finišování něčeho velkého tak brzy zopáknuli.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments