If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

K Zaklínač 3 bude příští podzim ještě něco dalšího

Nejen druhý datadisk.

Z rozhovoru šéfa CD Projektu pro polskou televizi o ekonomice jsme se dozvěděli jejich nové plány, o kterých slyšíme vůbec poprvé.

"Vedle druhého datadisku Blood and Wine máme ohledně Zaklínače 3 na příští rok ještě nějaké další nápady, které by měly dále podpořit prodeje během 2016. Hra se prodává tak dobře, že jsme přesvědčeni, že se najdou další lidé, kteří si ji pořídí, pokud ji budeme dále propagovat," uvedl Adam Kicinski.

Pokud tím nemyslí jen nějakou GOTY re-edici se vším, jinými slovy tak oznámil, že v druhé půlce příštího roku vyjde ještě nějaký třetí přídavný obsah. Nebo něco dalšího, co rozšíří Zaklínač 3 nad rámec Expansion Pass, což je zásadní novinka. Že by třeba odvyprávění příběhového pozadí některé z postav?

Finální rozpočet Zaklínač 3 (Alza.cz) odmítl říct, prý aby nevyděsil hráče ze Západu, kteří by si pak při znalosti toho čísla mohli myslet, že šlo o nízkorozpočtový projekt.

Termín Cyberpunk 2077 prý mají interně stanoven, ale řeknou ho až v moment, kdy budou připraveni rozjet marketingovou kampaň, což hned tak nebude. Šéf studia zopakoval, že 2016 bude patřit jen Zaklínač 3, na který se nadále plně koncentrují, když nechtějí hráče ani sebe rozptylovat jinou hrou. Tím vlastně vyvrátil včerejší spekulace, což jinak dnes udělal i viceprezident skupiny CD Projekt v prohlášení pro největší tiskovou agenturu v Polsku, když přímo řekl, že Cyberpunk ve 2016 nevyjde.

"Bude zasazen do úplně jiné reality, do budoucnosti plné korporací a morálně pokřiveného světa. Nadále budeme s našimi AAA tituly cílit na dospělé publikum, ale vedle toho děláme i na menších projektech," dodal Kicinski, který před pár dny také utrousil, že neudělat další velkou hru ze světa Zaklínače by bylo pro fanoušky nefér.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments