Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Postřehy z alfy The Division

Opět nadšené + screenshoty.

Po pátečních videích, které neměly příliš dlouhého trvání, ale stále se objevují další a další, tu máme navazující zprávu o probíhající alfě The Division na Xbox One.

Testeři přispívající na Reddit nebo NeoGAF hýří nadšením: "Prostředí je tak neuvěřitelně vtahující, obzvlášť v noci, kdy jsou ulice prázdné a osvětlují je pouze pouliční lampy či světla z bytů. Skoro se bojíte chodit venku. Lidé, kteří žijí v New Yorku, potvrzují, že pocit je shodný jako ve skutečnosti."

Drobné animace, jak chodíte nebo jak překonáváte objekty, jsou prý velmi plynulé a navozují pocit, že jste opravdu tou postavou ve hře, něco, co je s third-person kamerou obtížné zařídit. Výborné mají být i boje, když třeba několik hodin s kamarádem něco hlídáte a občas se zapojíte do přestřelek s útočníky, že ani nevadí, že děláte jednu a tu misi pořád dokola.

Co se nelíbilo? Ve hře se dějí náhodné události, ale prý by bylo lepší, kdyby se vyskytovaly častěji. Pokud jednou vyčistíte oblast, je to jednou provždy, i když to může být alfou. Pro hraní by se také hodilo mít u sebe neustále dostupnou baterku. Sice ji asi půjde vyrobit či sestavit z nalezených předmětů, ale některé oblasti jsou příliš tmavé, že v nich bez baterky prostě nic nevidíte. Testeři by prý také uvítali možnost přikrčení se, sice to supluje krytí, ale ne dostatečně. Špatné by nebylo ani přidání občasné ambientní hudby na pozadí, která by zpestřila hlídky.

Grafika má být už teď, navzdory alfě, velmi povedená, díky efektům a důrazu na detaily. O nějakém downgradu prý nemůže být ani řeč, naopak prý vše v reálu působí ještě lépe než před lety, za což zaslouží pochvalu. Pokud by prý hra měla v plné verzi vyjít zítra v této podobě, byli byste spokojeni. Ovládání je dle postřehů v pohodě a systém krytí má být řešen chytře. Funguje tak, že když jste "zamčeni" v krytu, podíváte se, kam chcete jít, a zmáčknete A, což doprovází linka ukazující cestu, kudy se tam dostanete.

"Alfa je parádní. Budu se snažit přemluvit všechny kamarády, aby předobjednali, ať si spolu zahrajeme pozdější betu. Jde o úžasnou kombinaci všech starých her od UbiSoftu, má prvky Splinter Cell, Ghost Recon a Rainbow Six. Také se mi líbí, že jsem zcela přirozeně začal komunikovat se svým týmem. Při hraní mám pocit, že jsem součástí něčeho většího a záleží mi na parťácích, abychom společně přežili," dodává další účastník alfy.

Samozřejmě, jedná se jen o subjektivní názory pár testerů, které nemusí platit pro každého, ale už jen to, že jsou prakticky všichni pozitivně naladěni, o něčem svědčí. Na uniklé screenshoty z alfy se podívejte WCCFTech.

The Division má vyjít začátkem března pro PC, PS4 a X1 - objednávky na Alza.cz.

Read this next