If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nečekaně brzy zlevněno Star Wars Battlefront

Po měsíci o třetinu.

"Dát za to plnou palbu a krátce poté vidět tohle, asi si hodím," komentují někteří z diskusních fór nastalou situaci.

Star Wars Battlefront, jedna z největších her letošního podzimu byla necelý měsíc po vydání překvapivě zlevněna o třetinu. Namísto 60 eur nyní stojí jen 40 eur, resp. původní cenovku 60 dolarů nahradilo 40 dolarů. Stejné slevy jsou i na Xbox Live Marketplace atd., leč časově omezené.

Týká se to jak digitální PC verze na Originu, tak krabicových konzolovek v předních amerických řetězcích typu GameStop. Není proto pochyb o tom, že to je akce přímo od EA, nikoli nějaká dumpingová či záškodnická aktivita menšího prodejce toužícího po slávě.

Děje se tak souběžně s aktuální premiérou filmových Hvězdných válek v kinech, asi aby to přimělo váhající diváky a maximálně kapitalizovalo potenciál. Pro pozorovatele určitě jde o nečekaný krok, neb doufali v udržení ceny aspoň do konce roku, protože komu jinému hru prodat za plnou cenu než právě filmovým fanouškům. Na druhou stranu, těch predikovaných 13 milionů kusů EA musí nějak naplnit.

Začátkem měsíce se řešily ne úplně uspokojivé prodeje SWBF, EA změnili odmítavý postoj k singleplayerové kampani v příštím dílu a z recenze hra odešla bez medaile kvůli malé hloubce pro hardcore publikum. To si také občas stěžuje na nedostatek obsahu, když vesměs stačí těch asi sedm hodin pro uživatele služby EA Access.

Na českých obchodech se dnes večer drží původní ceny. To znamená, že na Alza.cz visí 1149 Kč pro PC verzi a 1499-1599 Kč pro ty konzolové. Jiné shopy jako JRC či Xzone hru pořád mají o 100-150 Kč dráž na PC a vysokých 1749-1799 Kč u PS4/X1 verzí.

Cover image for YouTube videoStarWars Battlefront | BATTLE OF JAKKU! | PC

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments