Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

12 souvislých minut z Mafia 3 pro všechny

Konečně je tu Gamecom demo!

Skoro půl roku 2K trvalo, než se rozhoupali k zveřejnění obsahu, který ukazovali začátkem srpna na Gamescomu za zavřenými dveřmi reportérům (tehdejší preview). Dvanáctiminutové video ze souvislého hraní na IGN doprovází komentář šéfa studia Hangar Games, Hadena Blackmana - užijte si ho a nezapomeňte, kdo o něm informoval před osmou hodinou večerní jako první:

Watch on YouTube

Z pre-alfa verze (zřejmě vyladěnější než na GC) nejprve vidíme postavu kráčející po hustě zalidněné hlavní třídě New Orleans za tmy, kde jsou zaparkovaná nablýskaná dobová auta podél silnice a míjíte ženy s typickými jižanskými účesy, zamilované páry opřené o zeď, opilce s lahví v ruce, postávající pobudy nebo žebráka s kytarou. Všechny tyto drobné detaily a čilý ruch ve městě hodně přidávají na atmosféře.

Další záběry se prý odehrávají ve dvou třetinách hry, kdy se už Lincoln Clay vypravuje vypořádat s italskou mafií na hřbitov a i ten oplývá až téměř nerealistickou mírou detailů a přeplněností, jako by snad šlo o nejoblíbenější místo poloviny obyvatel města :) Klasické krytí za hroby a third-person přestřelka s tunou nepřátel mezi hořícími svíčkami možná některým připomene Max Payne či The Bureau, i podobným házením granátu. Následuje dost kritizovaná část, kdy si přisednete k prchajícímu informátorovi do auta a šílenou jízdou ala Crazy Taxi či využitím hollywoodského skokánku se ho snažíte donutit, aby promluvil (nápis na obrazovce: "Jeďte nebezpečně, ať ho vyděsíte" - později si lze vybrat, zda ho ušetříte nebo zabijete).

"Všechny herní mechanismy jsou do sebe integrované, aby šlo o opravdový herní svět," říká kreativní mozek studia, když je ukázán působivý plynulý přechod z ulice do interiéru jazzového klubu, což v minulých dílech Mafie nešlo. Jak víme, do podzemí, kde je drogové doupě a kde vynikne hezké nasvícení, se hrdina dostane zadním vchodem, aby tam kradmým postupem likvidoval protivníky.

Mafia 3 pro PC, PS4 a X1 vyjde někdy v roce 2016, patrně nejdříve koncem prázdnin - nic nezkazíte předobjednávkou na Alza.cz, vše o hře pak v druhém preview a kompletním pokrytí EG.

Read this next