Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno: Čeština v Mafia 3 bude

Ale ne taková jako minule.

Vlastní zpráva - Krátce po včerejším dvanáctiminutovém videu z hraní jsme pro vás vyštrachali jednu pozitivní a jednu negativní zprávu ohledně Mafia 3 (Alza.cz) - kterou chcete slyšet dříve?

Třetí díl slavné, původně české gangsterky bude obsahovat lokalizaci formou českých titulků a přeloženého rozhraní ve hře. Vyplynulo to z nových údajů v databázi Steamu.

V letech, kdy 2K žádné jiné hry do naší řeči obvykle nelokalizují, to je rozhodně velmi potěšující novinka a měli bychom být za ni vděční. Aspoň tak 2K dávají symbolicky najevo, že na kořeny série nezapomněli, přestože se nový díl vyvíjí v Americe jiným týmem (viz souvislosti a spekulace z léta).

Špatnou zprávou je, že na rozdíl od první a druhé Mafie bude ve trojce poprvé chybět český dabing, kterým se hra v minulosti tak pyšnila. Dostane ho jen pět opravdu největších trhů na světě: angličtina, francouzština, italština, němčina, španělština. Není těžké si domyslet, že natáčení kvalitního dabingu je vážně drahé i pracné, vzhledem k předpokládaným prodejům by nemuselo jít o rentabilní podnik, takže se nepřistupuje k zbytečnému riskování.

Eurogamer se spojil s domácím distributorem Mafia 3, kterým se stane Cenega Czech, leč ta zatím nedostala od svého zahraničního partnera žádné nové informace. Není však důvod, proč údajům na Steamu nevěřit, které tam zadává přímo výrobce hry a většinou se nepletou. Víme, že Cenega by zrovna u téhle hry hrozně ráda nechala český dabing vyrobit, leč nezáleží to pouze na ní...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments