If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Druhý den ve službě ve Firewatch v dalším videu

Které pako přeřízlo ten drát?

Hoši z Campo Santo to nevydrželi a přeci jen nám naservírovali ještě ukázku dalšího úseku z příběhové hry Firewatch, která je poprvé z úplně jiné části hry než všechny ty dosavadní variace na to samé. Koukejte se proto jen na vlastní nebezpečí, pokud sami nehodláte hrát.

Cover image for YouTube video17 Gorgeous New Minutes of Firewatch - IGN First

Video pokračuje tam, kde minule skončilo, jste tedy druhý den na službě na protipožární hlídce v divočině (kolik dnů ve hře bude celkem, zůstává tajné). Máte za sebou studenou noc, protože předešlý večer došlo k vloupání, rozbití okna a ukradení peřin. Ještě za východu slunce s úplně jiným nasvícením rozlehlé krajiny vám šéfová po vysílačce sděluje, že se ji nepodařilo zavolat opraváře.

Musíte se tedy vypravit na sever od kaňonu prověřit komunikační vedení, zda nebylo někým přerušeno. Během sestupu si můžete, nebo také nemusíte, zkrátit čas povídáním o abstraktních tématech, přičemž najednou slyšíte, že se baví s někým dalším, někým neznámým. To prý bude hrát roli v příběhu a můžete zkusit vyzvídat, případně ji naštvete, tudíž s vámi pak chvíli nebude mluvit.

Když najdete dráty, pořádně obhlédnete rozlehlou mapu, kam se zakresluje vaše aktuální pozice, jinak disponujete i animovaným kompasem v ruce. Hra v tomto směru trochu připomíná orientační závod a bude se asi líbit všem skutečným turistům. Na druhou stranu jsou v tomto videu patrná hluchá místa, kdy se dlouho nic moc zajímavého neděje. Zpestřují to aspoň bedny s výbavou pro rangery, kde si aktualizujete svou mapu o místní detaily, i odlišná, více skalnatá krajina.

Jak se dalo tušit, komunikační vedení někdo opravdu přerušil, takže jste odříznuti od světa a kdyby došlo k požáru lesa, nemáte jak přivolat posily. Patrně ti teenageři dělající brajl včera u jezera, protože všude okolo jsou plechovky piva od stejného výrobce, ale může to být falešná stopa... A souvisí to nějak s vloupačkou do vaší věže?

Už za jasného dne s opět odlišnou barvou prostředí tedy dostáváte za úkol tyto puberťáky najít a pořádně je vystrašit. Musíte se vrátit na základnu (žádný rychlý teleport tu asi není) a hledat stopy, které by vám pomohly v dalším postupu. V orientaci asistují směrovky i s ukazatelem vzdálenosti v mílích. Postupně nacházíte pověšený baťoh s jednorázovým foťákem a další výbavou, se kterou si můžete hrát. Vzápětí ale v dálce vidíte kouř, buď si někdo rozdělal táborák nebo hoří les...

Firewatch vyjde pro PC a PS4 už 9. února jen digitálně.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Firewatch

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments