Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dema Rise of the Tomb Raider a Life Is Strange venku

Už se zkouší vše možné.

Vypuštění hratelných dem už dávno neslouží pro dobro hráčů, aby si daný titul mohli ochutnat před plnou verzí, nýbrž hlavně k plnění cílů výrobců. Ti po demech sahají nejčastěji v době, kdy potřebují hru nějak připomenout a vnutit publiku, aby ho přemluvili ke zvážení dodatečné koupě.

Microsoft přeřadil na tento stupeň marketingu "zkusme cokoli možné" u měsíc staré xboxové exkluzivity Rise of the Tomb Raider provázené vyvrácenou šeptandou o ne zase tak úžasných prodejích. I kvůli tomu, že za pár týdnů po PC verzi už přestane být hybatelem dění.

Po zabrousení na Xbox Store tam tedy najdete demo kritiky chváleného dobrodružství Lary Croft, i když na demo má přehnanou velikost 21 GB.

Jelikož je shodná co u plné verze, spíš to nazývejme zkušební "trial" verzí, kdy si stáhnete kompletní digitální hru a pokud se vám bude tahle zdarma dostupná ukázka zamlouvat, po zaplacení se vám odemkne 98 % předtím nepřístupného obsahu později ve hře (koupit lze i na Alza.cz).

Podobné pohnutky vedly před pár dny Square Enix i k vydání PC dema adventury Life is Strange (link na Steam), což je taková příprava na lednovou krabicovou re-edici. Mělo by vám dovolit hrát úvodní epizodu zhruba po dvacet minut, obsahově sedí s demem na konzolích, které se objevilo už před rokem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments