Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

"Battlefield 5 příští rok předstihne Call of Duty"

Věštba analytika.

Co na tom, že ani o jedné z her ještě nevíme žádné podrobnosti, protože nejsou oznámené, ani se toho ještě moc nespekuluje. Analytik Michael Pachter má přesto jasno... možná ví nějaké interní informace?

"Battlefield 5 se podle mě stane nejlépe prodávanou hrou roku 2016. Pokud existovala vhodná doba, kdy by BF mohl porazit sérii Call of Duty, pak to bude právě příští rok," tvrdí s až nezdravou sebejistotou.

Pachter se odvolává na špatné zkušenosti hráčů s nepovedeným minulým dílem Ghosts, takže prý budou hledat alternativu a tou by měl být právě Battlefield 5. Radí proto EA, aby chytili příležitost za pačesy, jinými slovy aby masivně investovali do marketingu. Ale soupeření s předpokládaným názvem Modern Warfare 4 (nikoli Ghosts 2) asi nebude snadné.

Naopak ve studiu Infinity Ward, které zřejmě bude za příští Call of Duty odpovědné, prý proběhly personální změny, takže nemusí být v takové kondici. Že většina kupujících CoD netuší, které studio kutí který díl který rok, a kupují si to tak nějak automaticky jen dle slavné značky, už Pachter kupodivu neřeší...

"DICE nám ukázali, že se poučili ze svých chyb. Sice jsem zaskočen, jak nízký Metacritic průměr sklízí Star Wars Battlefront, ale mulťák Battlefield 5 určitě zvládnou dobře," domnívá se Pachter, který se často plete a kterému za rok vše milerádi připomeneme. O hře se zatím ví jen tolik, že vyjde o Vánocích 2016 a že se na ní přesunul producent SWBF.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments