If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude někdy ve Star Wars Battlefront DLC dle aktuálního filmu?

EA se vyjádřili.

Jdete právě z kina nadšeni z posledních Hvězdných válek a přemýšlíte, jaké by to asi bylo, kdybyste mohli některé z pamětihodných momentů na plátně zažít v interaktivní podobě, ideálně v singleplayerovém příběhu. Jenže EA v tomto směru dosud moc nepotěšili, krom Battle of Jakku, odehrávající se 29 let před filmem.

Když se jich nyní zeptal jeden hráč, jestli některé z budoucích DLC bude inspirováno filmovou sedmou epizodou, odpověď z oficiálního twitterového účtu @EAStarWars zněla:

"Náš tým se u tohoto vydání Star Wars Battlefront soustředí na původní filmovou trilogii."

Jakkoli můžeme chápat nesmírně přísné restrikce LucasArts, které patrně nedovolily nikomu zvenčí (ani herním vývojářům ze spolupracujícího studia DICE) vyzradit děj aktuálního filmu kvůli riziku úniků, takže logicky ani nešlo vyvinout ten samý herní obsah do Star Wars Battlefront jako ve filmu The Force Awakens, když navíc hra vyšla o měsíc dříve, stejně to zamrzí.

"Jak to mohli jen takhle zvorat, tohle přeci měla být jasná věc," posteskl si mnozí diváci ve fórech. Nabádají EA, aby nějaký obsah dle nových Hvězdných válek do SWBF zpracovali aspoň časem, do přídavku vypuštěného třeba za půl roku, když už teď filmová zápletka ze "Síla se probouzí" není tajemstvím.

Škarohlídi jim namítají, že to by pro výrobce hry bylo nevýhodné: dostali by za takové netakticky opožděné DLC do Star Wars Battlefront jen nějakých 20 dolarů, když přitom mohou na filmu vystavět celý (už oficiálně potvrzený) druhý díl SWBF prodávaný za plnou cenu 60 dolarů. Ostatně naznačuje to i zvolená formulace citovaného tweetu, která svádí k úvahám, že příště tomu bude už jinak než u jedničky.

Star Wars Battlefront bylo před Vánocemi nečekaně brzy zlevněno a později sleva stoupla na 40 procent, leč na českých shopech vč. Alza.cz se bohužel pořád drží původní cenovka.

Cover image for YouTube videoStar Wars: The Force Awakens Trailer (Official)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments