Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nakonec Rise of the Tomb Raider nevyžaduje Windows 10

PC termín, HW nároky, obrázky.

Pro domácí trh bez debat nejdůležitější hra aktuálního měsíce má přesný termín. Rise of the Tomb Raider pro PC vyjde 28. ledna 2016, přesně jak se už nějaký čas předpokládalo.

Překvapením určitě je, že port této původně xboxové exkluzivity (recenze) nakonec nepotřebuje ke svému chodu operační systém Windows 10. Všechny zúčastněné strany asi dostaly rozum a nepodmiňují spuštění hry upgradem vašeho OS. Vystačíte si s 64bitovými Windows 7.

Na druhou stranu, patříte-li mezi třetinu hráčů s Windows 10, získáte prý bonusové vlastnosti, jako je podpora rozlišení 4K a technologie VXAO vyvinuté ve spolupráci s Nvidií, která ještě v žádné jiné hře nebyla. Na starších Windows se nic takového asi konat nebude.

Níže nové obrázky z PC verze, která má oproti X1/X360 originálu přinést "spoustu vylepšení" a o kterou se stará zkušené externí studio Nixxes, takže kvalita portu by měla být zaručena:

Jako minimální konfiguraci Square Enix dnes uvádějí procesor Intel Core i3-2100 či AMD ekvivalent, grafickou kartu Nvidia GTX 650 2GB nebo AMD HD7770 2GB, 25 GB volného místa na disku, 6 GB RAM, DirectX 11 a klávesnici s myší.

Cenega Czech dnes odpoledne sdělila EG, že maloobchodní doporučená cena krabicovky pro PC činí 1199 Kč (na Alza.cz 1099 Kč). Můžeme tak být vděční, že je to méně než v zahraničí (50 eur). V češtině hra není, o čemž se ví už od září.

Dnes byla také oficiálně ohlášena nová krabicová speciální edice, kterou poznáte podle bedny a dvanáctipalcové sošky. Do běžné distribuce se nikde nedostane, bude dostupná jen přes e-shop vydavatele, kde stojí 150 britských liber, tedy 5500 Kč. Pro PS4 verzi stále platí ten podzim letošního roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments