Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak dopadly recenze Resident Evil Zero HD Remaster?

Shrnujeme názory ze světa.

Nepočítáme-li krabicové re-edice Life is Strange a Zombi, hlavní premiérou tohoto týdne se stane Resident Evil Zero HD Remaster, který vychází pro všechny platformy (PC, PS4, PS3, X360, X1) jak digitálně, tak v kamenných obchodech v kompilaci Resident Evil Origins Collection (Alza.cz od 699 Kč) s přibaleným úspěšným remakem prvního dílu z loňského roku (LETS PLAY). Jak dopadly recenze nové předělávky nuly ve světě?

"Už beztak dobrý survival horor je ještě lepší," říká GameSpot udělující sedmičku. Líbilo se mu umělecké směřování, spousta napínavých momentů, pestrost prostředí a mód Wesker. Co naopak tak vynikající nebylo, jsou repetitivní hádanky, frustrace ze zastaralého ovládání a slabší postavy.

"Resident Evil Zero HD ukazuje, jak by se k remasterům mělo vždy přistupovat," myslí si GamesRadar, který z klobouku vytáhl tři a půl hvězdičky z možných pěti. Prý se máte připravit na to, že vám nějaký čas zabere, než se vyrovnáte s designem z 90. let. Až si na to vyvinete toleranci, užijete si velmi dobrou strašidelnou hru, kterou je vhodné hrát pozdě v noci jen se sluchátky. Redaktor zalitoval, že podobná hra už asi nikdy nevznikne, protože má na moderní dobu příliš pomalé tempo.

"Neustálá potřeba managmentu předmětů může někoho otravovat a neurovaný příběh, i na poměry této série, ve vás zanechá pocit, že jste všechno toto už prošli dříve, ale v lepší kvalitě," kritizuje PC Gamer pod 63 procenty. Na to, že jde o patnáct let starý titul, vypadá grafika výborně, leč nepřátelé moc nápaditosti nepobrali.

To kolegové z britského Eurogameru byli spokojeni a dali u nich poměrně vzácnou medaili "Doporučeno". Tento díl je dle nich těžko pochopitelný a místy až směšný, přesto dokázal ustát zkoušku časem, zejména díky svému geniálnímu designu a vytříbenému stylu.

Oproti tomu VideoGamer, shodně s britským deníkem Metro, zvolil nejnižší skóre 5/10. Zero nemá být nejhorší hrou všech dob, ale je to neinspirující závan staré hratelnosti, kde vše záleželo hlavně na schopnosti režiséra a statického světa, a až pak na samotném hráči. Slova chvály našel jen pro pozadí, ale problémem prý je častá opakovačka lekaček.

Docela hezky to shrnuli na The Sixth Axis, kde u 7/10 říkají, že se z toho nestane nejvíce oblíbený díl série, ale kvalitní HD upgrade umožní fanouškům, aby jim stál za prozkoumání. Hra prý obsahuje všechny neduhy původní verze, kdy je více simulátorem správy inventáře než o přežívání zombie apokalypsy, ale jinak lze doporučit a nový mód stojí za odemknutí.

Další recenze na OpenCritic, sledujte také víkendové videosrovnání s originálem na GameCube.

Watch on YouTube

Read this next