If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Příběhové rozšíření Street Fighter 5 v červnu

+ ukázky a co je v prologu.

Už dřívější slova o zahrnutí prologu signalizovala, že se okolo příběhu něco nestandardního děje, a dnes to máme potvrzené černé na bílém.

Do základní PS4/PC verze Street Fighter 5 (Alza.cz) v únoru nestihne být obsažen celý příběhový režim, ten dostanou všichni hráči coby update zdarma až v červnu letošního roku.

Berme to však jako pozitivum, jako něco navíc, co ani ve hře vůbec být nemuselo a nikdo by nic nenamítal. Bude to v této sérii vůbec poprvé, kdy má takový singleplayerový příběh. Bylo by asi zbytečné vše uměle zdržovat jen kvůli filmečkům. Nový trailer:

Cover image for YouTube videoStreet Fighter V - Cinematic Story Trailer

Capcom to staví tak, že půjde o neobvyklý "filmový" zážitek, který se časově odehraje mezi čtvrtým a třetím dílem, má jít o jakési přemostění mezi událostmi obou her.

"Víme, že Street Fighter 5 bude hrát spousta nováčků v sérii, proto je chceme důkladně seznámit s osobností každé postavy. Každá bude mít vlastní příběhové pozadí, které vysvětlí, co je vede k boji, a jaké mají vztahy k ostatním postavám," vysvětluje výrobce.

Vše bude ilustrované renomovaným japonským grafikem jménem Bengus, který prý spolupracoval na celé řadě titulů od Capcomu v minulosti. Těšit se máte na pestrobarevný styl, který se ke grafice hry perfektně hodí. Dozvíte se mj. to, co hledá Ryu v nikdy nekončící cestě, co se stalo Charlie Nash po demisi v SF Alpha, či kdo je Nacalli a co chce.

Tyto prology nazvané Character Stories budou součástí základní hry příští měsíc, zatímco detailnější Cinematic Story Expansion i s "úžasnými renderovanými cutscénami" vyleze až v tom červnu. Níže pěkné ukázky z těchto animaček - více o SF5 v dojmech Pavla Oreški z Varšavy a kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Street Fighter V

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments