Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Quantum Break také pro PC?

Důkaz z Brazílie.

Když xboxový šéf Phil Spencer začátkem roku prohlásil, že by chtěli, ať si hráči mohou svobodně vybrat, kde budou jejich tituly hrát, zda na Xbox One či PC s Windows 10, netušili jsme, že to zajde až tak daleko, resp. že to neskončí s Fable Legends či Gears of War Ultimate Edition.

Brazilská organizace zabývající se věkovým doporučením her už stihla proklepnout Quantum Break pro PC, dokládá záznam z její databáze. Dosud se přitom myslelo, že půjde o vlajkovou hru jara jen pro Xbox One (Alza.cz).

Protože taková věc něco stojí, musel ji to Microsoft nebo tamní distributor zadat zcela vědomě. A zdůvodnění, se kterým přišel nedávno Jonathan Blow u The Witness - že sice nechal zhodnotit hru do budoucna i pro X1, ať si ušetří čas i námahu, byť teď nemá s touto verzí žádné plány - v případě obří korporace moc neobstojí.

Spoluzakladatel finských Remedy ostatně už loni v listopadu řekl, že doufá, že Quantum Break na PC jednoho dne vyjde, tak jako se to stalo s Alan Wake. Nelze však předpokládat, že by to Microsoft dovolil hned na jaře, spíš až s nějakým umělým zpožděním třeba o prázdninách či na podzim.

Read this next