Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Lego Star Wars: The Force Awakens

Už oficiálně.

Když Warner Bros vábili, že oznámí nějaké prolnutí velmi oceňovaných značek, asi málokoho napadlo, že půjde o LEGO kombinované s Hvězdnými válkami. Je to tak, jmenuje se LEGO Star Wars: The Force Awakens a studio TT Games ho vydá 28. června pro PC, PS4, PS3, X360, X1, 3DS, Wii U a VITA.

Watch on YouTube

Hráči se zde budou moci znovu ponořit do výpravného děje filmového trháku, ovšem podaného humorným způsobem, jak to umí jen série LEGO. Prý půjde o zcela nový a naprosto jedinečný herní mechanismus budování, bojování a létání galaxií a také exkluzivní nový příběh z prostředí Star Wars. Ten se zaměří na dosud nezmapované období mezi díly Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi a Star Wars: The Force Awakens a poskytne tak dodatečné informace k novému filmu a jeho postavám.

LEGO Star Wars: The Force Awakens se ponoříte do nového filmu hlouběji než kdykoliv předtím. Můžete se těšit na všechny známé hrdiny, mezi nimiž nechybí třeba Rey, Finn, Poe Dameron, Han Solo, Žvejkal, C-3PO, BB-8, Kylo Ren, generál Hux či kapitánka Phasma, a pustit se s nimi do prozkoumávání věhlasných lokalit ze Star Wars, jako jsou Jakku a základna Hvězdovrah. Toto akcí nabité dobrodružství přinese řadu nových herních prvků, například vylepšený systém „multistaveb", kdy se nabízí více možností, co vybudovat, což má dopad na další průběh hry.

Uživatele také poprvé čekají adrenalinem nabité blasterové bitvy, ve kterých se budou snažit odrážet útoky Prvního řádu s využitím svého okolí. Fanoušci budou mít možnost usednout do kokpitu mnohých letounů včetně legendární lodě Millennium Falcon a pustit se do divokých bitev v arénách i ve vesmíru. Na platformách PlayStation 4 a PlayStation 3 dostanete přístup k exkluzivnímu stahovatelnému obsahu v podobě balíku postav Droid Character Pack a balíku úrovní Phantom Limb Level Pack.

„Na videohry LEGO Star Wars jsme nesmírně pyšní. Je to vskutku úžasná série - prodalo se z ní již více než 33 milionů kusů her a v bezpočtu fanoušků z celého světa pomohla zažehnout zájem o množství dalších zábavných titulů z řady LEGO," řekl Tom Stone, výkonný ředitel TT Games. „LEGO Star Wars: The Force Awakens bude ve všech směrech větší a lepší než předchozí díly. Obohacuje sérii o nové originální herní mechanismy a přináší exkluzivní příběh, který dozajista potěší jak zanícené milovníky Star Wars, tak i naprosté nováčky."

„Máme ohromnou radost, že můžeme znovu probudit videoherní sérii LEGO Star Wars, která před více než desetiletím stála u zrodu milovaného fenoménu her LEGO," řekla Ada Duanová, viceprezidentka Lucasfilm pro správu digitálních aktivit a značek. „Díky hře LEGO Star Wars: The Force Awakens si budou uživatelé moci vychutnat nový film i oním jedinečným způsobem charakteristickým pro tituly od TT Games, ve kterém se humor snoubí s velkolepým světem Star Wars. Svým exkluzivním příběhem, jenž rozvíjí nové stránky filmu a jeho postav, je ideální volbou pro mladé i starší publikum."

„Těší nás, že jsme se mohli vrátit do světa Star Wars a pokračovat v cestě, která stála u kořenů celé videoherní série LEGO," řekl Niels Jørgensen, viceprezident LEGO Group pro digitální hry. „LEGO Star Wars: The Force Awakens nabídne úžasný herní zážitek, jenž pokrývá nejen samotný film, ale přináší také množství exkluzivního obsahu. Může se pochlubit jak tradiční porcí humoru a nadsázky, které od hry ze série LEGO všichni očekávají, tak i velkolepým dobrodružstvím, jež potěší všechny fanoušky Star Wars."

Read this next