Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Z britského Cryteku odešla ve 2014 třetina lidí kvůli výplatám

Někteří nedostali zaplaceno několik týdnů.

Když měl Crytek v roce 2014 velké finanční potíže, z firmy dostalo výpověď zhruba 150 lidí, což tvořilo jednu třetinu společnosti. Hasit Zala, který tam tehdy pracoval také prozradil, že někteří zaměstnanci nedostali několik týdnů ani zaplaceno.

Sám se snažil držet studio pohromadě a pro britské noviny Guardian prozradil, jak Crytek v podstatě zachránilo Homefront: The Revolution.

"V létě 2014 měl Crytek finanční potíže. Jak ubíhal čas, pořád nám něco slibovali a došlo to k tomu, že zaměstnanci nedostali několik týdnů zaplaceno. Snažil jsem se udržet studio pohromadě a pak přišlo Deep Silver, řekli že věří v naší hru, v náš tým a měli starost co se děje, protože to vypadalo, že se celý tým rozpadne. Hra by pak nikdy nevyšla. Tak nám pomohli."

Deep Silver koupili britskou pobočku Cryteku a také celou sérii Homefront, několik týdnů poté, co se zjistily finanční potíže v Cryteku. Přejmenovali studio na Deep Silver Dambuster Studios a nechali tým, aby pokračoval v práci na Homefront: The Revolution.

"Jsme pořád stejný tým, který začal na hře pracovat v roce 2011. Ačkoli odešla třetina lidí, protože jsme nedostávali zaplaceno a lidé měli hypotéky a rodiny, po létě 2014 nás čekalo přebudování, ale pořád jsme v podstatě stejní lidé."

V rozhovoru pro Eurogamer šéf Cryteku Cevat Yerli v podstatě řekl, že měli dvě možnosti - pozdržet platby pro zaměstnance a zachránit společnost, nebo všem zaplatit a jít do bankrotu.

Homefront: The Revolution vyjde na PS4, Xbox One a PC 20. května a hru si můžete předobjednat na Alza.cz. Minimálně PC verze bude opatřena českými titulky.

Watch on YouTube

Read this next