Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šerm v Kingdom Come nebude vtipem jako v hollywoodských filmech

Nový deníček Vávry a Bocana.

Nezvykle v neděli pozdě večer vypustili Warhorse v pořadí třináctý videodeníček, který se věnuje jejich přístupu k šermu ve hře. Jak říká Dan Vávra, chtěli se vyvarovat zpracování jako v hollywoodských filmech, které považují za vtip. Najali si proto dva specialisty, kteří jim s implementací bojů do hry pomáhají: Petr Nůsek z agentury ARGO, který vedle muzikálů či divadelních her paradoxně spolupracoval i na některých filmech v Hollywoodu, a Robert Waschka z Dům rytířských ctností.

Watch on YouTube

Oba jim ukázali, jak probíhá opravdové šermování, což citelně ovlivnilo uvažování vývojářů, protože ve skutečnosti prý funguje úplně jinak, než jak to vídáme v televizi. Lidé ze šoubyznysu totiž obvykle mají úplně jiné požadavky než tvůrci Kingdom Come, kteří se snaží o autentický zážitek. "Pokoušíme se o co nejvíce realistické zpracování, zároveň jsme museli v bojových sekvencích učinit některé kompromisy," uvedl Nůsek.

Viktor Bocan z Warhorse následně přiznal, že sice natočili bezvadný testovací motion-capture, ale nešla jim z něj udělat hra. Proto se pustili do hledání šermíře, který je zároveň hráčem, aby našli nějaké řešení. Tím byl šéf brněnské školy šermu a evropského boje, který se nejprve zabýval choreografií z historického pohledu a pak to mnoho hodin ladili s designérem hry, v čemž hrálo roli i to, že pohyby a zbraň sledujete z vlastních očí.

Ve zbytku deníčku Dan Vávra hovoří o mýtech týkajících se středověkého brnění - konkrétně ohledně jeho váhy, že není tak těžké, jak si mnoho lidí myslí, a proč bylo s mečem potřeba mířit do míst mezi dvěma částmi brnění. Kingdom Come vyjde pro PC, PS4 a X1 koncem prázdnin - objednávejte z Alza.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments