Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry Primal PC mnohým nejde spustit kvůli ochraně

+ jak přeskočit otravná loga?

Dnes oficiálně vychází, resp. se odemknula PC verze Far Cry: Primal (Alza.cz), ovšem neobešlo se to bez potíží.

Spousta uživatelů v diskusních fórech a na Redditu hlásí, že zakysnou na chybě "88500014" s hláškou "Sorry, něco se pokazilo". Kvůli ní se jim nedaří spustit hru a i když se jim výjimečně povede dostat do hlavního menu, hra zamrzne později.

Problém je patrně na straně výrobce hry nebo s autorizací legálnosti na uPlay (přetížené?), nikoli na počítači konkrétního uživatele, na to je chyba až příliš rozšířená. Chybová hláška odkazuje na technickou podporu na webu Codefusion Technology, který patří jednomu z autorů protipirátské technologie Denuvo, která je ve FCP přítomna.

Někteří tvrdili, že to může mít souvislost s firewallem, že prý stačí této aplikaci povolit přístup, ale nejspíš to nepomáhá. A nehraje roli ani to, jestli máte nainstalovaný tzv. Day 1 patch nebo ne. Ten má velikost 860 MB a zatím není známo, co ve hře vylepšuje či opravuje.

Komu Far Cry Primal na PC běží, toho trápí loga na začátku, která se nedají přeskočit zmáčknutím tlačítka. Naštěstí se už objevilo řešení v podobě přidání spouštěcího parametru "-skipintro" (zadat do Steamu či do zkratky na ploše. Podrobnosti na RockPaperShotgun, kde také zmiňují potřebu opravy pro akceleraci myši, která se nyní nezdá být úplně funkční.

Read this next