Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stihne Kingdom Come letošní rok nebo ne? Ani Warhorse to zatím neví

Uvažují nahlas.

Vlastní zpráva - Člověk nemusí být znalcem herního průmyslu, aby mu po zhlédnutí víkendového videa s bitvou docvaklo, že vývojáři nejsou zdaleka hotovi a že dosud předpokládané vydání o prázdninách je spíš utopií.

Jelikož se okolo termínu Kingdom Come: Deliverance (Alza.cz) v posledních dnech hodně mluvilo a občas to provázely protichůdné informace, zeptali jsme se raději přímo českého PR manažera Warhorse Jiřího Rýdla, aby to objasnil:

"Léto na PC určitě nestihneme, více se tomu budeme věnovat v příštím videoupdatu. A pravdou je, že nové datum vydání zatím nemáme."

Jsou si tedy jisti, že stihnou vydat hru aspoň v závěru letošního roku, nebo spíš ne a sklouzne do 2017? Dle Rýdla právě to nyní řeší, on osobně doufá, že letos ano, ale ruku do ohně by za to nedal. Co se týče těch chyb s umělou inteligencí během bitvy, prý to byla jen smůla, hra prý desetkrát běží správně a pojedenácté se pokazí, zrovna když probíhala prezentace pro IGN a zaznamenávala se...

"Důvodem odkladu je v tuto chvíli opravdu hodně práce. Nejdříve musíme vše dodělat a pak teprve můžeme řešit vydání," reagoval PR na nedávné uvažování kolegy Tobiho ze studia.

Jednou z variant bylo, že s uvedením digitálky mohou vyčkat na to, než ve světě najdou vydavatele krabicové verze do kamenných obchodů. Cílem samozřejmě je, aby vyšla digitálka i krabicovka souběžně, což je vždy výhodnější i pro marketing. Ale vydavatel krabicovky zatím znám není a obvykle celý proces zdrží o pár měsíců. Jiným scénářem byla možnost, že by PC verze Kingdom Come čekala na dodělání těch konzolových, které se budou dolaďovat až po té PCčkové. Pro kterou variantu se Warhorse nakonec rozhodli, to bychom se od nich měli dozvědět v dohledné době.

A ten Dan Vávra na magnetické rezonanci, o níž se zmiňoval na Facebooku? Nebojte, nic vážného se s jeho zdravím neděje, prý mu jen hučí v uších. Bolesti zad a jiné problémy ostatně trápí spoustu lidí v pražském studiu, ale mají ještě před sebou běh na hodně dlouhou trať...

Watch on YouTube

Níže ještě výčet obsahu bety - jak ho sepsala fansite KingdomCome.cz:

  • 5× větší herní prostor než předchozí alfa verze. A 5× menší než finální Act I.
  • Část příběhu finální hry.
  • Několik questů řešitelných více způsoby.
  • První velká historická bitva.
  • Nové interakce s NPC.
  • Rozšířený stealth systém. Nepřátele jde potichu zneškodnit a potom se za ně třeba převléct. Podobně jako v sérii Hitman.
  • Více zbraní: dlouhý a krátký meč, sekyra, štít nebo palcát
  • Dynamické počasí
  • Cutscény
  • Nové techniky souboje
  • Nová hudba (hodně skladeb je na Soundcloudu)
  • Beta verze je stále relativně náročná na hardware. Vyžadován je: čtyřjádrový procesor, 16 GB RAM, grafická karta kompatibilní s DirectX 11, 20 GB místa na disku

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments