Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Budoucí plány CD Projektu nastíněny

Z finanční konference.

Jako veřejně obchodovaná společnost pořádá polský CD Projekt pravidelné finanční konference a ta z dnešního rána právě skončila. Co jsme se tam dozvěděli nového? (thx Eurogamer.pl)

Celkový odbyt série Zaklínač překonal hranici 20 milionů kusů. Digitální verze trojky (Alza.cz) tvořily 32 procent co do počtu kusů, ale 50 procent příjmů. Není proto divu, že rok 2015 byl zatím pro firmu tím nejúspěšnějším, tržby i se započítáním GOG činily 190 milionů eur a zisk byl 82 milionů eur. Hodnota akcií se za poslední čtyři roky zvedla o 353 procent.

CD Projekt plánuje založit lokální pobočky v klíčových teritoriích, čímž patrně myslí USA atd., ne ČR. Vytvoří také čtyři separátní týmy vývojářů, z nichž dva se budou podílet na hrách, se kterými se studio pokusí proniknout do nových segmentů, s čímž souvisí zdvojnásobení velikosti týmu. Rádo by totiž rozšířilo záběr vedle hlavních sérií i na další produktové řady.

Vydání Cyberpunk 2077 je plánováno na období 2017 - 2021, přičemž Adam Badowski o stavu vývoje této hry pronesl, že "premiéra není zase tak daleko", ale dříve než ve 2017 stoprocentně nedorazí. V těchto letech vypustí i další AAA RPG, což jednoznačně působí jako další velký díl Zaklínače, ale není to oficiálně potvrzeno. Hlavní cíl na pětiletku jinak není malý: firma se chce stát jedním ze tří hlavních výrobců her na světě.

Do konce letošního roku vypustí CDP nějaký "nový typ herního formátu, se kterým předtím neměl zkušenost" (že by epizodické vydávání Gwent hry?).

Read this next