Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft: Je úplně OK, když si PC hráči nekoupí Xbox One

Zajímavý výrok.

Tohle se možná zapíše do historických análů nebo aspoň do Wikipedie, až tam někdo bude za deset let sesumírovávat kapitolu, jak byl Xbox One přijat na trhu.

Xboxovému šéfovi Philu Spencerovi položil redaktor Polygonu nepříjemnou, ale častou otázku: Proč bych si jako skalní PC hráč, který miluje Steam a má nadupané dělo, měl kupovat Xbox One? Co by mě mělo motivovat k pořízení Xbox One?

Určitě chápete, že naráží na nedávnou změnu politiky Microsoftu, který se rozhodl dát hlavní exkluzivní série z Xbox One také na PC s Windows 10. Tím sice potěšil PCčkáře, ale zároveň tím ubral jeden z hlavních důvodů, proč jít do této konzole.

Spencer se nad odpovědí deset vteřin zamyslel a pak pravil: "Takový PCčkář si Xbox One kupovat nemusí. Nebudu ho nutit do koupě jen kvůli tomu, čím se živím. A je to úplně OK."

Jedním dechem však vyrchlil seznam argumentů, proč by si PC hráči přeci jen jejich konzoli sehnat měli. Třeba sezení na prostorném gauči v obýváku s kamarády před televizí, které je jiným zážitkem než se mačkat někde v menším pokojíku u monitoru a prát se o klávesnici.

Připomněl také sdílení uložených pozic a profilů mezi Windows 10 a Xbox One, což prý hraní na obou platformách dělá pohodlnější.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Quantum Break

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments