Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Exkluzivně první video ze Sniper Elite 4

Jako Assassin z druhé světové?

Eurogamer měl možnost vyzkoušet si a exkluzivně pro vás natočit první záběry přímo z hraní teprve nedávno oznámeného Sniper Elite 4 od Rebellionu, který vyjde někdy ve třetím čtvrtletí letošního roku pro PC, PS4 a X1 (i krabicově díky distributorovi Sold Out) - poprvé bez nutnosti brát ohledy na starou generaci konzolí (už žádné verze pro PS3/X360) a s potvrzeným chodem v 1080p na obou konzolích.

Watch on YouTube

Severní Afriku z minule tentokrát nahradí Itálie, těsně před invazí v září 1943 na konci druhé světové války. Podobně jako v příští epizodě Hitmana se tak můžete těšit na prosluněné mořské pobřeží s opulentními barevnými domečky kolem historických hradeb, viadukty a venkovem. Nejmenší level ve čtyřce má být třikrát větší než ten v úspěšné trojce (Alza.cz), a to je ještě řeč o jednom z těch menších.

Hrát budete za Karla Fairburneho, tajného agenta a elitního odstřelovače, který se spolu s jinými statečnými italskými odbojáři pokusí o poražení fašistů. Pokud jeho mise selže, nenastane Operation Overlord ani D-Day a celá Evropa padne.

Sniper Elite 4 by mělo více sázet na to, co dělá hry zábavné a uvěřitelné plným využitím otevřeného světa i plynulejším přepínáním mezi stealthem a akcí, čímž se trochu přiblíží Metal Gear Solid 5. Opět budete střílet na značnou dálku do explodujících barelů nebo do podpěry dřevěných můstků, které posléze zabijí vše v nejbližším okolí, což sledujete novou zpomalenou rentgenovou kamerou (až pod trenky). Vedle toho budete šplhat po budovách či zdech jako v Assassinovi (více vertikální hratelnost) a celkově máte být mnohem agilnější. Nepřátelé zase mají být chytřejší při vykukování z oken, ačkoli to z postávání ve videu z prealfa verze zatím moc nepůsobí.

Watch on YouTube

Read this next