Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto: Tokyo. Proč tehdy neklaplo?

Staronové drby. A co GTA6?

O umístění GTA do japonské metropole neslyšíme zdaleka poprvé, nicméně rozpovídání jednoho zaměstnance Rockstaru pro TechRadar si musíme vážit a hltat každý drobek, které pak poslouží i jako vodítko do budoucnosti.

V době kolem Grand Theft Auto 3 a GTA: Vice City prý Rockstar vážně plánoval zasazení hry do Tokia, dokonce tam podniknul i referenční cestu, při které pořizoval fotky, potkával se s místními obyvateli a nasával atmosféru.

Myslel to prý tehdy smrtelně vážně, ostatně v roce 2003 si zaregistroval i název GTA: Tokyo. Jenže při dělání tohoto průzkumu v Japonsku zjistil, že tamní systém silnic je pro hratelnost velmi problematický a pak celý nápad opustil.

Anonymní zdroj TechRadaru tvrdí, že Rockstar pochopil, že přesun série mimo její typické prostředí USA nebude zřejmě možný, i kvůli přítomným značkám nebo automobilům. Z toho důvodu padla i ta zamýšlená Bogota v Kolumbii.

Rané práce na Grand Theft Auto 6 se prý už pomalu rozběhly, ale zatím není známo jeho zasazení. To nám teď, dlouhé dva a půl roku po GTA 5, připadá poměrně divné, protože v dřívějším rozhovoru studio řeklo, že lokalitu si vždy rozhoduje právě jako první věc, protože je na ni navázáno vše ostatní s vývojem a je potřeba mít o této základní vlastnosti hned jasno.

Mimochodem, na Alza.cz teď zase mají pětku pro PS4/PC se slevou.

Read this next