If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Póza s vystaveným zadkem hrdinky pohoršovala

Blizzard ji radši vyhodí ze hry.

Přecitlivělost herní branže začíná přesahovat všechny meze. Stačilo, aby si jeden uživatel ve fórech na Battle.netu postěžoval na určitou pózu postavy z Overwatch a Blizzard mu hned vyhověl jejím úplným odstraněním ze hry.

Hrdinka Tracer (trochu působící jako chlap) tak už nebude moci při vítězství vystavovat zadek upnutý v elasťákách, jako to činila dosud. Paradoxně, podobná póza, vždy na vyžádání aktivovaná hráčem, u Widowmaker ve hře zůstala (obrázek), možná kvůli temnějším barvám, kdy její pozadí tolik nevystupuje?

Vysvětlení Blizzardu zní takto: "Nahradíme pózu Tracer něčím jiným. Chceme, aby se úplně každý hráč naší komunity cítil silně a heroicky. To poslední, co chceme, je, vyvolávat někomu nepříjemné pocity, podceňovat ho či nesprávně vylíčit. Omlouváme se a příště se pokusíme zlepšit."

Kritikovi se na póze nelíbilo, že vypadala jako pokus o nemastný ženský sexuální symbol. Jiné postavy z Overwatch prý tímto netrpí a i když také někdy obsahují sexuální podtón, převládají u nich pořád rysy charakteru. Malá dcera tohoto stěžovatele se prý dívá na trailery ze hry každé ráné, jakmile vstane, a bude s postavami ze hry vyrůstat i se jimi inspirovat.

Spousta jiných hráčů s touto argumentací nesouhlasí, ale Blizzard bere odpovědnost na sebe a dodává, že právě k tomuto účelu slouží tyto veřejné testy. Tímto krokem také potvrdil, že s Overwatch (Alza.cz) míří na mladší publikum než jiné konkurenční jarní hry.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments