If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Survival mód udělá Far Cry Primal mnohem realističtější hrou

Takové mělo být už původně!

Zbrusu nový režim, který si vymodlila komunita a tvůrci ji vyslyšeli, ohlásil před malým okamžikem UbiSoft. Od 12. dubna si všichni majitelé Far Cry Primal (Alza.cz) budou moci stáhnout bezplatný update, který přidá Survival mód.

Cover image for YouTube videoFar Cry Primal – Survivor Mode Announcement [NA]

"Klíčová bude změna průzkumu, výroby předmětů a obtížnosti hry, aby byla ještě více realistická. Vedle toho si můžete aktivovat věci, které půjdou ještě dál," říká výrobce.

Jednou z nich je permanentní smrt, která prostě znamená konečnou poprvé, jakmile zemřete (kromě některých misí, které nejsou reálné). Zachránit bude moci jediný záložní život pro obnovení postavy na určitých bodech. Vše má být přístupné na kteroukoli obtížnost, protože ne každý rád hraje na tu nejvyšší.

Dále v Survivor módu přibude vytrvalost, takže hrdina Takkar bude pomalejší a slabší. Pokud bude chtít vše obnovit, musí se vyspat. Dále bude vypnutá minimapa a zesílen efekt Fog of War, abyste museli dávat více pozor na své okolí. Lov tak bude vyžadovat více trpělivosti. A rychlocestování? To zase spotřebuje vaši staminu i jídlo, tudíž s ním nebudete moci plýtvat.

Také už nebude moci sesypat na nepřátele bomby ze sovy a výroba vlastních předmětů zabere pár vteřin, nebude okamžitá jako v původní hře. Hrdina jinak bude citlivější na zimu, což zvýší závislost na ohni, a pokud se budete chtít vypravit do chladnějších oblastí země, musíte se nejprve připravit výrobou teplých obleků. Naopak, trvání módu Hunter Vision bylo zvýšeno, což se hodí pro přežití delších, temnějších a vražednějších nocí v Orosu. Ochočená zvířata zase budou mnohem slabší než dříve a nenechají se komandovat tak snadno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry Primal

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments