If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 14/2016

Myš s nastavitelným těžištěm či EVGA mezi notebooky.

- Nová řada klávesnic BlackWidow X od Razer má doplnit ty stávající a nabídnout levnější modely při zachování všeho hlavního. Řada X je odlehčená o vrchní kryt, díky čemuž mohla cena bez dalších změn klesnout. Jenže třeba nejvyšší model se začne prodávat za více, než kolik aktuálně stojí původní verze.

- Akorát v čas se na Steamu objevila první hotová verze programu Virtual Desktop. Za 15 euro přenese do virtuální reality celý váš počítač, klidně s několika monitory. Případně si můžete nastavit virtuální kancelář, pokud se vám za současná třeba nelíbí...

- Vlastní mechanické spínače Razer nabízí už asi 2 roky. Aktuálně je ale začal vyrábět ve svých továrnách a na videu se můžete podívat, jak taková výroba Razer Mechanical Switch probíhá. Navíc se společnost chlubí výdrží 80 milionů stisknutí oproti dřívějším 60 milionům.

- Nejnovější myš od Corsair je určena pro FPS a má jednu zajímavou vychytávku. Můžete si nastavit polohu těžiště myši. Dále tradičně nabízí RGB podsvícení, nahrávání maker, vysokou hodnotu DPI a sniper tlačítko, které potěší nejednoho virtuálního ostřelovače.

- Nvidia vydala nové ovladače Game Ready pro virtuální realitu, Quantum Break, Dark Souls 3 a další. Pozadu nezůstalo ani AMD a přineslo novou verzi svého Radeon Software Crimson Edition. Kromě virtuální reality přináší optimalizace Radeon Duo Pro, Hitmana a také opravy některých problémů.

- A ještě jednou Razer. Novinka Ripsaw je určená pro streamery, kterým nabídne možnost streamovat ve Full HD s 60 FPS bez složitého nastavování. Ripsaw navíc podporuje také herní konzole, na Twitch tak můžete vysílat třeba hru pro Xbox 360 nebo Nintendo Wii U.

- Značku EVGA známé hlavně ze segmentu grafických karet, případně zdrojů. Nyní se ale pouští do herních notebooků. První kousek SC17 míří cenově hodně vysoko. Nabídne Core i7, 32 GB operační paměti a GTX 980M. Prodej má začít v polovině dubna.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments