Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V podmínkách používání Oculus Rift je pár podezřelých věcí

Co vytvoříte, to vlastní. A sbírají o vás informace.

Chcete si pořídit Oculus Rift, který se již oficiálně prodává? Pokud ano, musíte souhlasit s podmínkami. Někteří si je skutečně přečetli a je tam pár zajímavých věcí, které se vám tak úplně nemusí líbit.

Jsou tam takové ty standardní věci, jakože se vzdáváte práva soudit se s tvůrci a místo toho v případě sporů bude arbitráž. Také vám mohou z řady důvodů službu zrušit a třetí strany o vás mohou získávat informace.

Co je ale nepříjemné je fakt, že Oculus, potažmo jeho majitel Facebook, vlastní to, co pro Oculus Rift vytvoříte. Pokud něco s Riftem vytvoříte, podmínky říkají, že se vzdáváte všech práv na svou práci a Oculus si to, co vytvoříte, může používat, jak se mu zlíbí a pro jakékoli účely. Klidně tedy to, co vytvoříte s Riftem, mohou použít pro reklamní účely nebo dát licenci na použití někomu dalšímu a vy za to nebudete mít žádné peníze.

Další část mluví o tom, jak Facebook bude sbírat údaje o vašem hraní, kde se nacházíte, jaký máte počítač, jaké aplikace si instalujete a spoustu dalších věcí. Tyto údaje pak podle podmínek mohou poskytovat třetím stranám, aby vám nabízeli reklamu šitou na míru. Podobně, jako to dělá Facebook. V tom mají ostatně hodně zkušeností.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Oculus Rift

PC

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments