Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 15/2016

Windows 10 vítězí na Steamu. Intel uvede 10jádrový CPU a herní projektor.

- Po kratší pauze to máme nový monitor od BenQ. BL2420Z nabídne Full HD rozlišení v kombinaci s 24" panelem a dobré polohovací možnosti. Pro pohodlnější zážitek obsahuje technologie Flicker-free a Low Blue Light. Ani konektorová výbava není špatná.

- Revolver je název nového headsetu z modelové řady HypeX Cloud od Kingston. Výrobce ho připravil na míru střílečkám a chlubí se, že s tímto headsetem uslyšíte nepřátele dříve, než se to povede jim. Ve výbavě Cloud Revolver nechybí známá rudá paměťová pěna v náušnících či pevný rám.

- Intelu se povedlo nechtěně předčasně odhalit nový top procesor. Má se jmenovat Core i7-6950X Extreme Edition a jako první nabídnout 10 jader pro „běžné" zákazníky. Moc dalších informací zatím nevíme. Únik ale prozradil 25 MB velikost L3 cache a takt až 3,5 GHz.

- Novou myš a headset od značky Trust můžete mít ve třech barevných kombinacích. Komu už se nelíbí pořád se opakující černá, může sáhnout po bílé nebo zelené kamufláži. Myš GXT 155 umí až 5000 DPI, má 11 programovatelných tlačítek, podsvícení či kovová závaží pro přizpůsobení hmotnosti.

- Windows 10 slaví nové vítězství. Na Steamu se jeho 64bitová verze stala nejpoužívanějším operačním systémem. Windows 7 prohrál i z důvodu, že je dost používaný v 32bitové verzi. Další statistiky také ukazují, kolik hráčů je připraveno na hraní v DirectX 12 a kolika stačí pouze obměnit operační systém. Čísla to jsou celkem vysoká.

- EVGA uvedlo novou verzi GTX 950. Hlavní lákadlo představuje fungování karty bez externího napájení. Karta se tak může hodit především do malých sestav, kde není místa nazbyt a o jeden kabel méně znamená velké plus.

- Špuntová sluchátka Razer Hammerhead budou brzy k dostání ve druhé verzi. Nově je jako materiál použit speciální hliník z leteckého průmyslu. Významnou změnou je také zvětšení měničů na průměr 10 mm. Vše ostatní zůstává při starém, včetně rozdělení na obyčejnou a Pro (má mikrofon a ovládací tlačítka) verzi a ceny.

- Acer se rozhodl, vytvořit novou produktovou kategorii, a sice herní projektor. Acer Predator Z850 je první svého druhu. Oproti ostatním má širší poměr stran a zvládne vykouzlit až 3metrový obraz. Asi už se tolik nebude líbit „herní" cenovka. Činí totiž zhruba 120 tisíc korun.

Read this next