If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bývalý šéf Rockstar North žaluje Take-Two o 150 milionů dolarů

Rockstar ho žaluje také.

Bývalý prezident Rockstar North Leslie Benzies, který byl hlavní trojkou stojící za všemi sériemi Rockstar, žaluje Take-Two o 150 milionů dolarů.

Leslie Benzies (vlevo) a Dan Houser (vpravo).

Podle jeho právníků mu firma zrušila smlouvu, zatímco byl na neplacené dovolené, aniž by mu o tom řekli. Dluží mu prý 150 milionů dolarů za nezaplacené honoráře.

Jak si možná pamatujete, Leslie Benzies odešel z Rockstaru v lednu, což bylo pro všechny velké překvapení.

V žalobě pak jeho právníci tvrdí, že se ho snažili podvést samotní Sam Houser a Dan Houser, protože ho chtěli ze společnosti vyhnat. Soudní dokumenty ukazují důkazy, kde Sam Houser v e-mailech ujisťuje Leslieho Benziese, že jsou rovnocenní partneři navždy, ale jakmile si vzal neplacenou dovolenou, udělal vše proto, aby ho ze společnosti vyhnal.

Když se pak Leslie Benzies snažil po neplacené dovolené 1. dubna 2015 vrátit do práce, zjistil, že mu již nefunguje vstupní karta. Neplacená dovolená navíc nebyl jeho nápad, Sam Houser a Dan Houser ho k ní prý přesvědčili, aby si "znovu nabil baterie".

A proč 150 milionů? V době jeho absence si údajně rozdělili Sam a Dan Houserovi 93 milionů dolarů na výdělcích a on nedostal nic, ačkoli má stejnou smlouvu s Take-Two jako oni.

Rockstar samozřejmě všechno popírá a říkají, že Leslie Benzies byl vyhozen kvůli zhoršení výsledků své práce v poslední době.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto IV

PS3, Xbox 360, PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments